وزیر جهاد کشاورزی گفت: حذف ارز ترجیحی موجب رقابت سالم میان تولیدکنندگان میشود و آنها مجبور به ارتقای کیفیت محصولاتشان خواهند شد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: از همان ابتدای دولت و آغاز برنامه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اصلاح قیمت ها، ۱۳۰۰ جلسه با تولیدکنندگان در حوزههای مختلف درخصوص ارز ترجیحی برگزار کردم و هیچ شخصی در حوزه ما نبود که در این مورد تفهیم نشده باشد. در شهرستان ها، شخصاً با همه اصناف در تمام حوزهها جلساتی را برگزار و قرار بود، بحث حذف ارز ترجیحی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شود.
ساداتی نژاد تصریح کرد: از حدود ۲ هفته پیش نیز روزی ۴ جلسه با اتحادیهها برگزار کردم و اینگونه نبود که دامدار و کشاورز و اصناف ندانند، قرار است چه اتفاقی بیفتد. همچنین حدود یک ماه پیش به اصناف اعلام شد برای نهادهها در سامانه نیمایی ثبت نام کنند.
وی گفت: اصناف، کشاورزان و تولیدکنندگان از حذف ارز ترجیحی استقبال کردند، زیرا تخصیص این ارز هیچ سودی برای آنها تاکنون نداشته است و حتماً حوزه کشاورزی و تولید از حذف این ارز بهرهمند خواهد شد.
ساداتی نژاد تصریح کرد: برای کمک به تولید، سرمایه در گردش را نیز برای اصناف و تولیدکنندگان قرار دادیم و با هماهنگی شورای پول و اعتبار، موضوع سقف برداشتها و چکهای برگشتی را تغییر دادیم. حذف ارز ترجیحی موجب رقابت سالم میان تولیدکنندگان شده و آنها مجبور به ارتقای کیفیت محصولاتشان خواهد کرد و از این پس در بازارگاه هر محصولی که کیفیت بالاتری دارد به فروش خواهد رفت.
این عضو کابینه دولت سیزدهم ضمن تاکید بر اینکه نگاه و حرکت ما در بحث حذف ارز ترجیحی، حمایت از تولید است، گفت: به دلیل مشکلات سخت افزاری بانک مرکزی اعلام شد که ارائه کالابرگ الکترونیکی از دو ماه آینده آغاز خواهد شد، بر این اساس برای حمایت از تولید و رفع دغدغه معیشتی مردم، واریز وجه را آغاز کرده ایم و بعد از رفع مشکلات زیرساختی، کالابرگ الکترونیکی به مردم ارائه خواهد شد.