مسئولان اجرايي کشور، هدفمندي يارانه ها را عاملي موثر در کاهش دور ریز نان به عنوان یکی از پرمصرفترین مواد غذایی ایرانیان مي دانند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، همزمان با تلاش مسئولان اجرایی کشور برای هدفمند کردن یارانههای کالاهای اساسی و نیز، حراست از امنیت غذایی کشور، حجم بالای ضایعات نان به عنوان پرمصرفترین ماده غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
در حالی که برخی از مسئولان مانند حیدرعلی نصر، رئیس مرکز پژوهشهای غلات دور ریز نان در کشور را ۸ درصد عنوان میکنند، برخی از دست اندر کاران پژوهش، از جمله محمدرضا خواجه، مسئول بخش نان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضایعات این ماده غذایی را ۱۰ تا ۵۰ درصد میدانند.
در این میان، محمد سروی، یکی از کارشناسان زنجیره آرد و نان، با اشاره به این اختلاف نظر در رقم دورریز نان، در دست نبودن اطلاعات دقیق و صحیح در این زمینه را یکی از مشکلات اصلی در مسیر رفع این معضل میداند.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی هدفمندی یارانهها را عاملی موثر در کاهش دور ریز نان میدانند. محمد قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی این وزارتخانه در این باره اظهار داشت: طرح هدفمندی یارانهها و تغییر آن از کالا به افراد، میتواند به افزایش بهره وری در نانواییها منجر شده و از ضایعات ۳۰ درصدی نان جلوگیری کند.
سبحانیان، معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد نیز با اشاره به برخی از تخلفات در این عرصه و تبدیل نان به خوراک دام و طیور، گفت: وضعیت فعلی به گونهای است که برخی نان را تبدیل به خوارک دام میکنند، اما با هوشمندی که در طرح هدفمندی بکار رفته، جلو این مصارف گرفته میشود.