رئیس پارک ملی کرخه : یک گوساله جدید در سایت حفاظت و نگهداری گوزن زرد ایرانی متولد شد .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، محمد الوندی با اشاره به آخرین وضعیت گوزنهای سایت حفاظت و نگهداری پارک ملی کرخه واقع در محدوده شهرستانهای شوش و کرخه اظهار کرد: در حال حاضر هفت رأس گوزن زرد ایرانی در یک فضای پنج هکتاری در پارک ملی کرخه به قصد تکثیر و افزایش جمعیت این گونه، نگهداری میشوند. از این تعداد، چهار رأس گوزن نر و دو رأس گوزن ماده هستند؛ تنها یکی از این گوزنهای ماده به بلوغ و زادآوری رسیده است. این گوزن ماده حدود ۲۰ روز پیش زایمان کرد که نخستین تولد در سال ۱۴۰۱ در این سایت است.
وی افزود: وضعیت گوزنهای زرد ایرانی سایت حفاظت و نگهداری کرخه به ویژه گوزن تازه متولدشده خوب است. فعلا سعی کردهایم به حریم طبیعی گوزنها وارد نشویم تا از ایجاد فضای استرسزا برای گوزن تازه متولد شده جلوگیری شود و به همین علت، هنوز جنسیت آن را نمیدانیم.
رئیس پارک ملی کرخه در رابطه با وضعیت پایش این گونه در خطر انقراض گفت: به طور مرتب و ماهی دو بار سلامت گوزنهای سایت توسط دامپزشک بررسی میشود. علاوه بر آن به صورت روزانه با استفاده از دوربین و با رعایت حفظ فاصله وضعیت گوزنها پایش میشود تا در صورت وجود مشکل چه به لحاظ سلامتی و چه به لحاظ تغذیه، مشکل به سرعت رفع شود.
الوندی با اشاره به تاثیر گرما و خشکسالی بر وضعیت سلامت گوزنهای کرخه افزود: تابستان گذشته یکی از گوزنهای ماده سایت به علت گرمای بیش از حد هوا، هنگام زایمان به همراه گوسالهاش تلف شدند. مشکلاتی مانند گرمای هوا، پدیده گرد و غبار و از همه مهمتر کمآبی، خطراتی است که تمام زیستگاه حوضه کرخه را تهدید میکند.
زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی، شرایط ایدهآلی ندارد
وی بیان کرد: شرایط ایدهآل زندگی برای حضور طبیعی این گونه در خطر انقراض، در زیستگاه اصلی آن که جنگلهای دز و کرخه است، وجود ندارد و به همین علت مجبور به نگهداری این گونه در فضای بسته و حفاظتشده هستیم تا بتوان نیازهای این گونه برای حفظ و بقاء را تأمین کرد به این امید که در آینده، شرایط طبیعی زیستگاه برای رهاسازی آن مناسب شود.
بیشتر بخوانید : حفظ گونههای جانوری خاص و در حال انقراض در خوزستان +فیلم
رئیس پارک ملی کرخه با اشاره به اقدامات انجامشده برای بهبود وضعیت زندگی گوزنها گفت: سایت حفاظت و نگهداری گوزن زرد ایرانی، با لولهکشیهای انجامشده و دستگاههای پمپ به صورت مجزا و روزانه آبگیری میشود و با تامین آب شرب و در صورت نیاز و دادن علوفه دستی به گوزنها مراقبتهای لازم برای حفظ و بقای این گونه انجام میشود.