ضرورت کاهش مصرف نمک در کودکان را جدی بگیریم
مصرف نمک در ایران دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماریهایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه میشود.یکی از دلایل اصلی مصرف زیاد نمک عادت کردن ذائقه افراد به غذای پر نمک است.عادتهای غذایی در دوران کودکی شکل میگیرد و تا سالها پایدار خواهد ماند، بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کنیم.با کاهش مصرف نمک، ذائقه کودک به غذای کم نمک عادت میکند و در بزرگسالی شانس ابتلا به بسیاری از بیماریها در او کاهش مییابد.
مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی
· نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا افزوده میشود.
· انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر
· انواع کنسروها مانند کنسرو خورشتها و کنسرو سبزیها
· انواع تنقلات شور مانند چیپس و چوب شور
· لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک شور
· انواع شوریها مانند خیارشور، کلم شور، ترشیها و زیتون
· آجیل و مغزهای شور
کاهش مصرف نمک در کودکان با ذائقه سازی
· برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند، در سال نخست زندگی کودک نباید نمک به غذای کمکی افزوده شود.
· بعد از یک سالگی غذای کودک با کمترین میزان نمک ممکن تهیه شود.
· بر مبنای ذائقه خود به غذای کودک نمک اضافه نکنیم.
· از گذاشتن نمکدان در سفره یا میز غذا خودداری کنیم.
· مصرف غذاهای کنسرو شده و آماده در برنامه غذای کودک محدود شود.
· برای بهبود طعم غذای کودک به جای نمک از سبزیهای تازه و معطر و لیموترش استفاده شود.
· محدود کردن استفاده از غذاهای شور مثل آجیل شور، خیارشور و کلم شور برای کودک
· به جای تنقلات شور و پر نمک میتوان از انواع میوههای خشک مثل خرما، توت، برگهها و انجیر به عنوان میان وعده برای کودک استفاده کرد.
· در برنامه غذایی روزانه کودک از پنیر کم نمک و دوغ کم نمک استفاده شود.
· برای حفظ ید نمک، مقدار اندک نمک باید در انتهای پخت به غذای کودک اضافه کنیم.