۸۳۱ بیمار تالاسمی در کلینیک سرور مشهد پرونده دارند که از این تعداد ۳۷ نفر افغانستانی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،فوق تخصص هماتولوژی - انکولوژی کودکان گفت:طیف سنی این بیماران از حدود ۶ ماهگی تا بالاتر از ۵۰ سالگی است. دکتر زهرا
رییس کلینیک تخصصی سرور با بیان اینکه بیماری تالاسمی که انواع مختلفی دارد به علت کاهش تولید زنجیرههای گلوبینی که در ساختمان هموگلوبین شرکت دارند بروز میکند، افزود: این بیماریها ارثی هستند و ژن بیماری زا را فرد از پدر یا مادر و یا هر دو به ارث میبرد.
وی با بیان اینکه بتا تالاسمی مشکل اصلی سیستم بهداشت و درمان ما است، گفت: فرم خفیف یا مینور در واقع ناقل ژن بیماری زا بوده و هیچ مشکلی ندارند. تالاسمی ماژور فرم شدید این اختلال است و در صورت عدم درمان با حیات منافات دارد. الفا تالاسمی هم در نقاط مختلف ایران شایع است، ولی معمولا فرم خفیف میباشد.
رییس کلینیک تخصصی سرور ادامه داد: خوشبختانه با انجام غربالگری افراد در زمان ازدواج و تشخیص قبل از تولد برای زوجین مینور تعداد موالید جدید طی سالهای اخیر کاهش چشمگیری داشته است.
فوق تخصص هماتولوژی - انکولوژی کودکان با بیان اینکه زوجهایی که نیاز به مشاوره در این زمینه دارند میتوانند به مراکز بهداشتی سطح شهر مراجعه کنند، گفت: همچنین مرکز هموفیلی - تالاسمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (کلینیک سرور) واقع در خیابان ۱۷ شهریور شمالی ۸ در شیفت صبح روزهای هفته در خدمت مراجعان است.
دکتر بدیعی شعار امسال فدراسیون جهانی تالاسمی را همکاری با جامعه جهانی، به عنوان جزیی از کل به منظور ارتقای آگاهی تالاسمی اعلام کرد.
۱۸ اردیبهشت روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.