معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: واقعی سازی قیمت کالاهای یارانه ای نیاز به نظارت بر بازار را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد قربانی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما با بیان اینکه در حوزه تأمین وقتی وفور کالا وجود داشته باشد نیاز به بازرسی و نظارت هم کاهش پیدا میکند، گفت: در ارتباط با کالاهای یارانهای نیازمند نظارت بیشتر هستیم و واقعی سازی قیمتها به دلیل اینکه واحدهای صنفی نیازمند جلب و جذب مشتری برای افزایش سود خود هستند میتواند تبدیل به ابزار نظارتی قوی شود.
قربانی افزود: تولید محصولات کشاورزی در سالهای گذشته مطلوب و به میزان مورد نیاز بود، اما در سالهای اخیر به دلیل بروز خشکسالی اندکی کاهش یافته که از طریق واردات تامین میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون در حوزه تامین کالاهای اساسی با مشکل روبرو نیستیم، گفت: در برخی مواقع به دلیل اختلال در سیستمهای حمل و نقل و تولید شاهد کمبود نسبی کالاها در بازار مصرف هستیم که با رفع این اشکالات بازار به حالت تعادل بر میگردد.
او افزود: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه نظارت، هم اکنون بیش از یک هزار و ۸۰۰ بازرس دارد. همچنین ۷ هزار نیروی بسیجی آموزش دیده نیز در حوزه بازرسی و نظارت بر تولید و توزیع مناسب محصولات کشاورزی وغذایی به وزارت جهاد کشاورزی کمک میکنند.
رئیس اتاق اصناف هم با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: اصناف همراه نظام و دولت است و بدون کوچکترین توقعی به وظایف خود عمل می کند.
نوده فراهانی گفت: نگرانی ما از وضعیت بازار به خاطر چند نرخی بودن برخی کالاها بود و اینکه مردم مجبور بودند یک کالا را با چند قیمت خریداری کنند!
وی با بیان مشکل خلاء قانونی داریم، قانون ما برای برخورد با مختلف بازدارنده نیست، افزود: باید با تشدید نظارت ها و بازرسی ها باید با تخلف های صورت گرفته مقابله کرد.
نوده فراهانی درباره تعداد بازرسی های اتاق اصناف گفت: با تعداد محدود بازرسی که الان وجود دارد، نمی توان تهران بزرگ را کنترل کرد، تعداد بازرسی ها حتما باید افزایش پیدا کند.
وی افزود: در سال 92 که قانون نظام صنفی در مجلس شورای اسلامی اصلاح شد، ما برای بازرسی و نظارت بودجه ای را پیش بینی کردیم.
رئیس اتاق اصناف اضافه کرد: درآمد ناشی از تخلفات صنفی که از طریق سازمان تعزیرات حکومتی به حساب خزانه واریز می شد، می بایست یک سوم به اتاق اصناف ایران، یک سوم سازمان تعزیرات و یک سوم به سازمان صمت پرداخت می شد که این اتفاق نیفتاد.
نوده فراهانی با اشاره به پرداخت نشدن مبلغ درآمد ناشی از تخلفات به اتاق اصناف از سال 92 تاکنون، گفت: هم اکنون بودجه بازرسی را از بودجه اتاق اصناف ها پرداخت می کنیم و توان اضافه کردن تعداد بازرسی ها را نداریم.
رئیس اتاق اصناف گفت: بهترین کار این است که بازرسی و نظارت یکپارچه شود. سازمان بازرسی نظارت اصناف در یک مجموعه جمع شوند و هر قسمت جوابگوی کار خود باشد.