دانشمندان «دانشگاه نانجینگ» چین در تلاشاند از ترکیبات موجود در خاک ماه برای تولید اکسیژن و سوخت مورداستفاده در مأموریتهای فضایی استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: دانشمندان چینی نمونههای جمعآوری شده از سطح ماه توسط فضاپیمای «چانگای ۵» (Chang'e ۵) در اواخر سال ۲۰۲۰ را تجزیهوتحلیل کردند و متوجه شدهاند که مواد سرشار از آهن و تیتانیوم موجود در سطح ماه میتواند در ترکیب با نور خورشید و دیاکسیدکربن بهعنوان یک کاتالیزور عمل کند.
به طور دقیقتر، در این روش از خاک ماه برای الکترولیز کردن آب استخراج شده از این کره به اکسیژن و هیدروژن استفاده میشود. دیاکسیدکربن در بازدم فضانوردان نیز میتواند با هیدروژن به وجود آمده ترکیب شود تا هیدروکربنهایی از جمله متان را تشکیل دهند که بهعنوان سوخت مورداستفاده قرار میگیرند.
البته هنوز این روش بهصورت عملی تأیید نشده و دانشمندان در تلاشاند تا سیستمی برای استفاده از خاک ماه و تابش خورشید طراحی کنند. درصورتیکه آنها بتوانند منبع حیاتی فضانوردان را در فضا تولید کنند، هزینه بسیار زیاد ماموریتهای فضایی و ارسال خدمه به فضا تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
مأموریت Chang'e ۵ در نوامبر سال ۲۰۲۰ انجام شد و یک ماه بعد، ۱٫۷۳۱ کیلوگرم مواد موجود در سطح ماه به زمین ارسال شد. همچنین از زمان مأموریت لونا ۲۴ اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶، این اولین باری است که از سطح ماه نمونهای به زمین آورده میشود.
پس از روسیه و ایالات متحده، چین از جمله کشورهای پیشتاز صنعت هوافضا محسوب میشود و این تحقیق جدید میتواند یک نمونه عملی برای این کشور محسوب شود. آنها قصد دارند تا سال ۲۰۳۰، ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی قمری (ILRS) خود را با همکاری روسیه راهاندازی کنند که گفته میشود در ابتدا رباتیک خواهد بود. انتظار میرود چین در اواخر این دهه با مأموریت Chang'e ۸، فناوری استفاده از منابع محلی را آزمایش کند.