نماینده یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی: ارز ترجیحی به شیوه سابق، فساد و رانت را به همراه داشته و دولت درصدد اصلاح این وضع است.
محمدصالح جوکار در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد گفت: میزان منابعی در بودجه سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده و در اختیار دولت قرار دارد که میتواند از آن به شیوه ارزش ترجیحی سابق یا پرداخت یارانه استفاده کند.
وی افزود: دولت میگوید که شیوه اختصاص ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی به شیوه سابق، فساد و رانت را همراه داشت که ما هم این مساله را قبول داریم.
نماینده یزد و اشکذر در مجلس تأکید کرد: چیزی که باید در ارز ترجیحی به جیب مردم برود در میانه راه و در شبکه توزیع هدر میرود و بر این اساس باید دست رانت خواران و مفسدان قطع شود.
وی با اشاره به اهمیت شیوه اجرای این طرح اظهار داشت: باید ببینیم دولت چه ساز و کاری بدین منظور اندیشیده و یارانه را به صورت کارت اعتباری، بن کالا یا نقدی در اختیار مردم قرار میدهد.
جوکار ادامه داد: ما باید برای سفره مردم آرامش به وجود آورده و از بهم ریختن این سفره خودداری کنیم. سیاست جبرانی باید به گونهای باشد که مردم اعتماد کرده و احساس کنند که همه قوا و مسئولان درصدد حمایت از آنها هستند.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای مردم روشن شود چه کالاهایی در اختیار آنان قرار میگیرد و پایگاه جامع هدفمندی یارانهها که بر اساس آن یارانه توزیع میشود هم اصلاح شده و اطلاعات جامعی داشته باشد.
وی بر پیگیری مستمر مجلس بر این مساله تا نمایان شدن آثار ارز ترجیحی بر سفره مردم تأکید کرد و افزود: احتمالا سه دهک پایین جامعه، بیشترین دریافتی را خواهند داشت و بقیه دهکها هم بر اساس درآمد و دریافتی، یارانه در اختیار آنان قرار میگیرد.
جوکار با اشاره به اینکه یارانه نان به هیچ وجه قطع نمیشود، ادامه داد: در برخی کالاها نظیر نهادههای دامی، اگر افزایش قیمتی صورت گیرد، مابه التفاوت آن به صورت بن کالا یا کارت اعتباری به مردم پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه زمان زیادی برای تدارک بن کالا وجود ندارد، پرداخت به صورت نقدی یا بن کارت اعتباری دیجیتال انجام میشود که البته این مساله باید قبل از برداشته شدن ارز ترجیحی صورت گیرد تا اعتماد میان مردم و دولت برقرار شود.