حدود ۸۹ تن فرآورده خام دامی در طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در استان مرکزی کشف و ضبط شد.
دکتر محسن شانقی افزود: 88 هزار و 850 کیلوگرم فرآوده خام دامی در طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در این استان ضبط شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: این فرآوردهها در 2 ماه از اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در جریان 9 هزار و 212 مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ضبط موقت شده و نمونه برداریها برای تعیین تکلیف این فرآوردهها به آزمایشگاه ارسال شدهاست.
وی با اشاره به بازدید 2 هزار و 688 خودروی حمل فراورده خام دامی ادامه داد: 473 مورد غیر بهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در این مدت شناسایی، 63 مورد نمونه برداری و 59 مورد نیز به مراجع قضایی معرفی شدهاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: 9 هزار و 9 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در این مدت از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی این استان کشف و از چرخه مصرف انسانی خارج شدهاست.
شانقی گفت: 37 هزار و 604 راس دام سبک در دو ماهه اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در کشتارگاههای استان مرکزی کشتار و 710 تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شدهاست.
وی افزود: 5 هزار و 433 راس دام سنگین نیز در این مدت در کشتارگاههای دام استان مرکزی کشتار و هزار و 347 تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شدهاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: بدنبال نظارت بهداشتی بر کشتار دام در کشتارگاههای دام استان ، 14 هزار و 300 کیلوگرم لاشه دام سبک و سنگین در این مدت به دلیل وجود ضایعات مرضی و بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط شدهاست.
شانقی از تولید 8 هزار و 686 تن گوشت مرغ طی دو ماه اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در استان مرکزی خبرداد و گفت: این میزان گوشت از کشتار 4 میلیون و 496 هزار قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی استان استحصال شدهاست.
وی ادامه داد: 76 هزار و 430 کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی و یا لاغری در کشتارگاههای طیور استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شدهاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: طرح ویژه نوروزی و ماه مبارک رمضان نظارت بر مواد غذایی (فرآورده های خام دامی) از 14 اسفند ماه در این استان آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه داشت.
شانقی افزود: 55 گروه متشکل از 84 نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی اجرای این طرح را بر عهده داشتند.
وی ادامه داد: ۲ هزار و 250 واحد شامل مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح مورد نظارت قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی میشود.
وی به شهروندان محترم توصیه کرد: در هنگام خرید فرآورده های خام دامی به برچسب مشخصات ( تاریخ تولید و انقضاء) و مهر دامپزشکی دقت نمایند و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی جهت پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.