وزیر علوم، تحقیقات و فناوری چالشهای مهارتمحور کردن آموزش دانشگاهها را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر محمدعلی زلفیگل با بیان اینکه در بخش آموزشی چندین هدف کلیدی در وزارت علوم داریم، گفت: آموزش باید پژوهش محور باشد و به همین دلیل آقای دکتر عموعابدینی را که قبلاً معاون پژوهشی دانشگاه تهران بودندبه معاونت آموزش منصوب کردم که با پژوهش آشنا باشد و آموزش را با دید پژوهش ببیند. این کار باعث میشود که عمق یادگیری افزایش پیدا کند، بحث مهارت محور کردن آموزش جزء برنامههای کلیدی و اصلی است، اما محدودیتهایی هم در بحث مهارت محور کردن آموزش داریم.
وی با اشاره به محدودیتهایی که در بحث مهارت محور کردن آموزش وجود دارد، گفت: یک دختر دانشجو میخواهد برای کارورزی به یک شرکت خصوصی برود، ما نگرانیم که آنجا به او خوابگاه، غذا و شرایط مناسب داده میشود یا نه یا وقتی یک دانشجوی عزیزمان به یکی از وزارتخانههای صنعت نفت، شهر سازی، راهسازی یا وزارت نیرو میرود، مشخص نیست آیا آنجا خوابگاه در اختیارش میگذارند، غذا به وی میدهند و از نظر فرهنگی مناسب است یا اصلاً آنها دانشجوی ما را میپذیرند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: فرض کنید دانشجوی رشته فناوری اطلاعات یا رایانه نیاز دارد به وزارت فناوری اطلاعات برود، اما این وزارتخانه او را نپذیرد. دانشجوی مهندسی نفت ما باید به وزارت نفت برود مشخص نیست آنجا وی را بپذیرند یا غذا، خوابگاه و وسیله ایاب و ذهاب در اختیارش بگذارند. اینها مشکلاتی است که برای مهارت محور کردن آموزش داریم. در حالیکه وزارت بهداشت این مشکلات را ندارد، چون بیمارستانها، دانشجویان و اساتید متعلق به خودش هستند و دانشجویان به راحتی تردد میکنند و آموزش میبینند.
دکتر زلفی گل با بیان اینکه تلاش بر این است در بحث آموزش هدفمند و آموزش مهارت محور توجه ویژهای به دانشگاه فنی حرفهای و علمی کاربردی شود، عنوان کرد: طرح دیگر وزارت علوم حرفه آموزی دانشجوهای دانشگاههاست به گونهای که مثلاً دانشجویان دانشگاه شریف برای یادگیری یک حرفه با دانشگاه علمی کاربردی یا دانشگاه فنی حرفهای ارتباط برقرار کنند و در کنار آنها در عین حال که در مرزهای دانش حرکت میکنند، حرفهای را هم بیاموزند.