وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: سوخت یارانهای به شناورهای تفریحی اختصاص مییابد.
وی افزود: آیین نامه مهمی مربوط به ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم توسعه اخیرا با همکاری سایر وزارتخانهها تصویب شده که راه را برای ما بسیار باز کرده و موجب تقویت خدمات گردشگری خواهد شد و توافقی نیز بین وزارتهای میراث فرهنگی و گردشگری و راه و شهرسازی، امضا و ابلاغ شده تا تابلوهای هدایت کننده گردشگری در جادهها نصب شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گردشگری گفت: مشکلات زیادی در کشور داریم و نمیخواهیم همه چیز را به گردن گذشته بیاندازیم و لازم نیست که بگوئیم این دولت در ابتدای کار هرچه درآمد دارد باید بخش زیادی از آن را به بدهیهای گذشته پرداخت کند.
وی با تاکید بر اینکه باید با مردم صادقانه رفتار کرد، گفت: در کشور مشکلات داریم و باید آنها را به درستی ارزیابی و رفع کنیم؛ اگر مردم توجیه نشوند حق دارند از دولتی که دل بسته اند دلگیر شوند.
ضرغامی اظهار کرد: توقعات مردم از دولت بسیار است و انتظار دارند دولت وقت را تلف نکند و هرچه زودتر نتایج حضورش را به مردم نشان دهد؛ رئیس جمهور نیز به این موضوع بسیار حساس و به جد پیگیر رفع مشکلات است تا مردم شیرینی بسیاری از اقدامات را بچشند.
وی اضافه کرد: امروز اگر چالشی به وجود میآید، برخی جریانات سیاسی با انواع اقسام عقده گشاییها عمل میکنند که ضروری است روشنگری انجام شود که لازمه آن وجود پیوست رسانهای در تمامی اقدامات دولت است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه امروز فضای مجازی فرصت بسیار استثنائی برای اطلاع رسانی است، تاکید کرد: باید در همه اقداماتی که دولت انجام میدهد، پیوست رسانهای داشته باشیم؛ در استانها نیز مسئولان هر کاری که انجام میدهند باید تیم قوی روابط عمومی وجود داشته باشد تا اطلاع رسانی شود.
وی با اشاره به اینکه اگر به اطلاع رسانی توجه نشود فتنه گری رخ خواهد داد افزود: شبکههای خارجی معاند با برنامه ریزی بیشتر و تمرکز به فضای مجازی و استخدام توانمندیهای شناخته شده عزم را جزم کردند تا عرصه را برای انقلاب تنگ کنند.
ضرغامی ادامه داد: آذربایجان شرقی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی سرآمد است و به لحاظ ظرفیتها و موقعیتها جز استانهای اول ما برای تحقق این ماموریت هاست که اگر درست انجام شود موجب توسعه اقتصاد، ایجاد آرامش و آسایش در کنار امنیت سیاسی و اجتماعی است.
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری مراکز اقامتی، خدمات و سرویسهای پذیرایی و زمینههای سرگرمی و تفریحی مهم است که در طول این سالها در آذربایجان شرقی سرمایهگذاریهای بومی در این حوزه انجام شده است.
ضرغامی گفت: تبریز و آذربایجان شرقی در زمینه هتلهای اقامتی وضعیت خوبی دارد و بیش از ۳۰ هتل در حال احداث است و از بحران مرکز اقامتی عبور کرده است.
وی افزود: ۵۰۰ هزار نفر فعالان صنایع دستی رسمی و حدود ۵۰۰ هزار نفر فعال غیر رسمی در کشور داریم که از محورهای جدی اقتصاد مقاومتی هستند و ۲۹۹ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که نیاز نیست مجوز دریافت کنند و فقط باید در سامانه اعلام کنند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی هم در این نشست با اشاره به عملکرد خوب دولت سیزدهم در هشت ماه گذشته، گفت: مردم بین شرایط کنونی و دولت قبلی تفاوت قائل هستند، اما انتظارات آنها از دولت انقلابی و جهادی به حق بالا است که نیازمند سرعت عمل و جدیت در حل مشکلات معیشتی است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آلهاشم افزود: توفیق در واردات واکسن، مهار اوجگیری کرونا، پرداخت بدون تأخیر حقوق و مزایای کارکنان و موفقیت در دیپلماسی منطقهای و بینالمللی و رساندن میزان صادرات نفت به یک و نیم میلیون بشکه از جمله خدمات دولت سیزدهم در هشت ماه گذشته است.
وی با اشاره به تجارت خارجی ۱۰۰ میلیارد دلاری دولت و پرداخت بدهیهای خارجی، ادامه داد: دولت سیزدهم به دنبال استقراض از بانک مرکزی نرفته و تا حدود زیادی هم تحریمها را دور زده و در مذاکرات رفع تحریم فعالانه وارد شده، در جهت اصلاح بودجه و نظام بانکی و بهبود فضای کسب و کار تلاش کرده است.
امام جمعه تبریز با اشاره به اعتراضات مردم به گرانی آرد گفت: دولت باید قبل از انجام چنین تغییری با کارخانهها و تشکلهای مربوطه جلسات کارشناسی تشکیل میداد تا مردم در مورد مدل کار و جبران آن توجیه میشدند؛ باید با مردم صحبت و بستههای حمایتی در مورد مشکلات موجود را پیشبینی کرد.
وی با اشاره به افزایش ناگهانی قیمت ماکارونی تخلف چند کارخانه ماکارونی در روزهای اخیر با عدم عرضه به بازار، صادرات ماکارونی با آرد یارانهای و فروش آرد یارانهای به نرخ آزاد توسط دلالان، نرسیدن یارانههای گندم و آرد به سفرههای مردم و قاچاق آنها، شکاف زیاد قیمتی با دیگر کشورها و عدم افزایش قیمتها با وجود رشد قیمتهای جهانی را از جمله دلایل افزایش قیمت برشمرد.
استاندار آذربایجان شرقی هم با اشاره به نتایج قابل انتظار هدفمندی یارانه آرد از جمله اصلاح الگوی مصرف، جلوگیری از قاچاق و توزیع هدفمند یارانهها، گفت: هیچ مشکلی از نظر تأمین کالاهای اساسی در استان نداریم و برنامهریزی دقیقی در این زمینه انجام شده است.
عابدین خرّم افزود: همه مسئولان باید با وحدت گفتمانی پیش بروند و آثار و نتایج تصمیمات و اقدامات دولت را برای مردم توضیح دهند. هدف دولت از اجرای هدفمندی یارانه آرد، حمایت بیشتر از دهکهای پایین جامعه و توزیع یارانه به صورت هدفمند در بین اقشار مردم است که میتواند تعادل را در جامعه ایجاد کند.
استاندار با اشاره به اینکه یارانه اختصاص یافته به کالاهای اساسی در کشور، به اندازه یک جمعیت ۱۲۰ میلیونی است، گفت: بخش عمده این کالاها بهدلیل قیمت ارزان آنها به صورت قاچاق از کشور خارج میشود که برای مدیریت هدفمند آن، دولت مجبور شد قانونی که سالهای گذشته تصویب شده، ولی اجریی نشده بود را اجرا کند.
وی خاطرنشان کرد: هدفمندی یارانهها در حوزه آرد و نان باعث مدیریت مصرف در این حوزه شده و از قاچاق آرد نیز جلوگیری میکند و برای تأمین مواد مورد نیاز صنایع غذایی استان تدبیر لازم اندیشیده شده است تا متناسب با قیمتهای مصوب مواد اولیه و نیازمندیها در اختیار آنها قرار گیرد.
استاندار تاکید کرد: رسانهها نیز باید ابعاد این تصمیم دولت را بهصورت کامل برای مردم توضیح دهند تا نگرانیهایی بخشی از آنها که به حق است رفع شود.
خرّم با اشاره به اینکه در آینده نزدیک شاهد سفر رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت به استان خواهیم بود گفت: با جلساتی که با معاون اجرایی رئیس جمهور در خصوص سفر داشتیم هیچ طرح جدیدی شروع نمیشود و با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، طرحهای بالای ۵۰ درصد پیشرفت و تأثیرگذار در توسعه اقتصادی و اشتغال، در اولویت تخصیص اعتبار قرار میگیرند.