مردم مرزنشین روستای برقلعه مریوان اسنادی در اختیار دارند که نشان میدهد کارگزاران در طول سال، ۱۲ بار از کارت مرزنشینی آنها استفاده ولی فقط یکبار پول به حساب آنها واریز کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، اهالی روستای برقلعه مریوان پرده از یک تخلف آشکار برداشتند.
خانم محمدی دهیار این روستا ادعای اهالی روستای برقلعه را تایید میکند و میگوید: در طول سال ۱۴۰۰ کارگزارها فقط یکبار ۳۵۰ هزار تومان به حساب دهیاری واریز کرده اند و دهیاری هم به حساب مرزنشینان واریز کرده است.
بیشتر دهیاران و شوراهای بخشهای دیگر هم میگویند فقط یکبار از سود تخفیف گمرکی بهره برده اند.
برای پیگیری به سراغ بخشدار مرکزی شهرستان مریوان رفتیم، با ما مصاحبه نکرد، اما او هم تایید کرد که تا کنون فقط یکبار مرزنشینان بخش مرکزی از تخفسف سود بازرگانی بهره برده اند و فرماندار تازه منصوب شده مریوان هم مصاحبه نکرد.
رییس سازمان صمت کردستان سخنان اهالی روستای برقلعه مریوان را تایید کرد و گفت: طبق اسنادی که از وزارت کشور و سازمان توسعه تجارت و شرکت تار (متولی سامانه مرزنشینی) دریافت کرده ایم، در طول سال ۱۴۰۰ چندین بار از کارت مرزنشینی روستای برقلعه استفاده شده و با آن کالا وارد شده است.
بختیار خلیقی نظارت بر حسن انجام کار و واریز سود تخفیف گمرکی توسط کارگزاران به حساب مرزنشینان را بر عهده فرمانداران دانست.
ناظر گمرکات استان نیز گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۶ میلیون دلار از طریق بازارچه های غیر رسمی مرزی موسوم به کولبری، کالا وارد شده است که ۱۲۴ میلیارد تومان توسط گمرک به مرزنشینان تخفیف سود گمرکی داده شده و به حساب ۱۱ کارگزار در سه شهرستان بانه، مریوان و سروآباد واریز شده است.
بر اساس این اسناد باید به طور میانگین به هر نفر سه میلیون و ۳۵۰ هزار تومان میرسید که فعلا در بیشتر روستاهای مرزی فقط یک بار این وجه واریز شده است.