ترامپ با انگیزه های انتخاباتی دستور ترور ژنرال ایرانی را صادر کرد, این اعتراف بر خلاف ادعای دولت سابق امریکاست که وانمود می کرد ترور سردار سلیمانی برای ممانعت از یک تهدید قریب الوقوع است.
به گزارش پایگاه اینترنتی گاردین، مارک اسپر وزیر دفاع دوم دولت سابق امریکا در کتاب "سوگند مقدس: خاطرات یک وزیر دفاع در دوران های غیرعادی" که قرار است به زودی منتشر شود اعتراف کرده است که کمی پیش از انتخابات ریاست جمهور آمریکا در سال 2020، رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، با اعلام اینکه رئیس جمهور می خواهد یک مقام ارشد نظامی ایرانی را که خارج از این کشور فعالیت می کند ترور کند، باعث شد تا رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا «شوکه شود.»
مارک اسپرکه در سراسر این کتاب خود را به عنوان عضوی از گروه مشاوران معرفی می کند که در مقابل ایده های بد یا غیرقانونی پیشنهادی ترامپ یا زیردستانش مقاومت می کنند، مانند پیشنهاد حمله به یک مقام ایرانی. می افزاید ترامپ جنگ طلبی در قبال ایران را به عنوان بخشی مهم از دولتش برای پیروزی مجدد در انتخابات قرار داد، و از توافق هسته ای ایران خارج شد.
این اعتراف بر خلاف ادعای دولت سابق امریکاست که مدعی بود ترور سردار سلیمانی برای جلوگیری از یک تهدید قریب الوقوع بوده است. سردار سلیمانی که به دعوت رسمی دولت وقت عراق به بغداد رفته بود بامداد سیزدهم دی 1398 (سوم ژانویه2020 ) در فرودگاه بغداد هدف حمله پهپادی ارتش امریکا قرار گرفت و به همراه ابومهدی المهندس جانشین حشدالشعبی عراق به شهادت رسید.
اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه قتلهای خودسرانه ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۹ ژوئیه ۲۰۲۰ در گزارش خود به شورای حقوق بشر این سازمان ترور سردارسلیمانی را خلاف قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد دانست.
کالامارد در گزارش خود افزود ایالات متحده آمریکا نتوانسته مدارک و شواهدی نشان دهد که از خطر فوری قاسم سلیمانی برای شهروندان آمریکایی حکایت و در نتیجه هدف گرفتن کاروان خودروهای حامل او در بغداد را توجیه کند.
علاوه بر این از نظر حقوقدانان این اقدام تروریستی دولت امریکا را که اکنون روشن شده با انگیزه های انتخاباتی ترامپ به اجرا درآمده است بر خلاف توافق امنیتی دو جانبه واشنگتن – بغداد و مطابق مفاد اعلامیه تعریف تجاوز و اساسنامه رم، مصداق عمل تجاوز شناخته میشود و موجبات مسئولیت بینالمللی دولت امریکا و مسئولیت کیفری عوامل دخیل در ارتکاب این اقدام نامشروع را فراهم مینماید.
ترامپ علاوه بر دستوراجرای این اقدام تروریستی, در اقدام دیگری برای جلب حمایت لابی صهیونیستی , امریکا را از برجام خارج و با نقض تعهدات برجامی این کشور, بار دیگر تحریم های یکجانبه را علیه ایران وضع کرد وبرای جلوگیری از بازگشت دولت بعدی امریکا به این توافق , بر خلاف موازین بین المللی سپاه پاسدارن یکی از نهادهای نظامی رسمی ایران را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داد.
با این شواهد و اعتراف مقام های دولت سابق امریکا, این سوال از دولت بایدن که مدعی بازگشت به دیپلماسی است مطرح می شود که اگر در ادعای خود صادق است چرا همچنان به اقدامات انتخاباتی و تروریستی و ضد برجامی ترامپ پایبند است؟
---------------------------------
رضا محمدمراد