پیش بینی میشود امسال ۸۰۰ تن زیره سبز در سرایان که قطب تولید این محصول در خراسان جنوبی است، برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان سرایان گفت: در سال زراعی جاری هزار و
علی اکبر بردبار افزود: با توجه به ذخیره رطوبت مناسب زمین و توانمندی کشاورزان شهرستان، به طور متوسط از هر هکتار، برداشت ۶۰۰ کیلوگرم زیره پیش بینی میشود.
وی دوره رشد کوتاه، اطلاعات کشاورزان و دانش بومی آنها، دورههای آموزشی علمی، همیاری و همراهی کاشناسان مدیریت جهاد در آموزش را از عوامل استقبال کشاورزان به کاشت و تولید زیره سبز در شهرستان سرایان بر شمرد.
سرپرست جهاد کشاورزی سرایان گفت: شهرستان سرایان با داشتن هزار و ۴۰۰ هکتار، بیشترین سطح زیر کشت محصول زیره سبز را در استان به خود اختصاص داده است.
بردبار افزود: در شهرستان سرایان اراضی زیر کشت زیره سبز توسط هزار و ۴۶۰ نفر از بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان کاشت و مدیریت میشود.
وی با بیان اینکه به منظور تکمیل زنجیره تولید و افزایش ارزش افزوده محصول، اقدامات اولیه برای صدور جواز تاسیس یک واحد بوجاری زیره در شهرستان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در درست اقدام است، افزود: این گیاه به دلیل تقاضای بسیار زیاد جهانی، دارای ارزش بالای صادراتی بوده و به دلیل قرار داشتن شهرستان سرایان در منطقه خشک و گرم، زیره سبز تولید شده در شهرستان از کیفیت و مواد موثره بالاتری نسبت به سایر مناطق ایران برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان گفت: یکی از مزیتهای کاشت زیره سبز در مناطق خشک، نیاز آبی کم گیاه است که چنانچه این گیاه در پاییز کشت شود بیشترین نیاز آبی گیاه از نزولات جوی تامین خواهد شد و با یک یا دو آبیاری تکمیلی میتوان محصول قابل قبولی از مزرعه برداشت کرد.