آلمانیها این روزها با کاهش عرضه روغن خوراکی، دستمال کاغذی و آرد در قفسه فروشگاههای زنجیرهای مواجه شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فروشندگان و مصرف کننگان آلمانی، این روزها بابت کمبود مواد غذایی، حسابی عصبانی و کلافه شده اند.
به گزارش شبکه خبری «وِلت Welt» آلمان، با کاهش زمینه عرضه روغن خوراکی، کاغذ توالت و آرد در قفسههای فروشگاههای زنجیره ای، بار دیگر، خاطره دوران (قرنطینههای طولانی مدت و گاه متناوب) دوره همه گیر شدن جهانی بیماری کرونا ویروس در ذهن برلینیها تداعی شد؛ چون برخی قفسههای مربوط به عرضه این کالاها خالی اند.
یک زن سالمند آلمانی در این باره گفت: من هم موقع خرید متوجه (این کمبودها) شده ام.
یک زن آلمانی دیگر گفت: قیمتها بالا رفته و دیگر، اقتصادی نیست.
این شرایط میتواند به کاهش (تقاضای) مشتریان بینجامد. به طور مثال قیمت گوشت، روغن خوراکی و آرد در حال افزایش است. البته چند علت برای این افزایش وجود دارد: یکی آنکه کشاورزان باید کود و خوراک دام خود را روز به روز، با قیمت گرانتر خریداری کنند.
مشکل دیگر آن است که میلیونها تن گندمی که سالانه از اوکراین (به دیگر کشورها) صادر میشود، حالا بر اثر جنگ و بی ثباتیها و نبود قطعیتهای مربوط به آن با افزایش قیمت (کالاهای اساسی) در بازارهای بین المللی همراه شده اند. این افزایش، آلمان را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است؛ هرچند آلمان، گندم فراوانی از اوکراین، وارد نمیکند.
کلاوس بورشِر، یک شاطر نانوایی در آلمان، اکنون باید (آرد) را ۳۰ درصد گرانتر بخرد. در نتیجه، این قیمتها به طور اجتناب ناپذیری، تاثیر خود را برای مشتریان و مصرف کنندگان خواهند گذاشت.
بورشر در این باره گفت: (می دانیم که) تا میانه امسال (۲۰۲۲) باید مبلغ بیشتری (بابت خرید آرد نانوایی) پرداخت کنیم؛ مسئلهای که ظرف پنجاه سال گذشته، تجربه اش نکرده بودم.
با این همه، «بی یورن فروم»، نایب رئیس «اتحادیه خرده فروشی آلمان»، درباره آنچه به ذخیره (کالاهای اساسی در آلمان) مربوط میشود، میگوید: کالاهایی وجود دارند که تقاضای بیشتری برایشان وجود دارد؛ کالاهایی که شاید (در این زمان)، به دشواری بشود آنها را تحویل گرفت. با این حال در مجموع باید گفت مشتریان نباید نگران باشند، چون ما در آلمان از تامین (و ذخیره سازی کالایی) خوبی برخورداریم و ما این مسئلهها را در دوره همه گیری کرونا نیز داشتیم. در هر صورت تامین (کالاهای ضروری) مردم را تضمین میکنیم.
هنگامی که زمینه کالایی، کم میشود، به طور طبیعی، خرید آن نیز سختتر میشود. درست همانند دورانی که در آغاز زمان همه گیری بیماری کرونا داشتیم.