فروشندگان و مصرف کنندگان آلمانی، این روزها بابت کمبود مواد غذایی، حسابی عصبانی و کلافه اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه خبری «وِلت Welt» آلمان، فروشندگان و مصرف کننگان آلمانی، این روزها بابت کمبود مواد غذایی، حسابی عصبانی و کلافه شده اند.
با کاهش زمینه عرضه روغن خوراکی، کاغذ توالت و آرد در قفسههای فروشگاههای زنجیره ای، بار دیگر، خاطره دوران قرنطینههای طولانی مدت و گاه متناوب دوره همه گیر شدن جهانی بیماری کرونا ویروس در ذهن برلینیها تداعی شد؛ چون برخی قفسههای مربوط به عرضه این کالاها خالی اند.
یک مرد میانسال آلمانی گفت: به راحتی باید قیمتهای جدید را بپردازیم و البته چارهای نداریم که با این قیمتها کنار بیاییم. چون اگر نیاییم، چه کار میخواهیم بکنیم؟
این شرایط میتواند به کاهش تقاضای مشتریان بینجامد. به طور مثال قیمت گوشت، روغن خوراکی و آرد در حال افزایش است. البته چند علت برای این افزایش وجود دارد: یکی آنکه کشاورزان باید کود و خوراک دام خود را روز به روز، با قیمت گرانتر خریداری کنند. مشکل دیگر آن است که میلیونها تن گندمی که سالانه از اوکراین به دیگر کشورها صادر میشود، حالا بر اثر جنگ و بی ثباتیها با افزایش قیمت در بازارهای بین المللی همراه شده اند. این افزایش، آلمان را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است؛ هرچند آلمان، گندم فراوانی از اوکراین، وارد نمیکند.
کلاوس بورشِر، یک شاطر نانوایی در آلمان، اکنون باید (آرد) را ۳۰ درصد گرانتر بخرد. در نتیجه، این قیمتها به طور اجتناب ناپذیری، تاثیر خود را برای مشتریان و مصرف کنندگان خواهند گذاشت.