لالههای واژگون معجزهای از خلقت هستی، در دل و دامان طبیعت استان ایلام که رایحهای دل انگیز آن روح انسان را مینوازد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ در کنار سرسبزی کوه مانشت، وجود گلهای زیبای واژگون باعث شده سیمای طبیعت در این منطقه رنگ و بوی خاصی داشته باشد .
این موهبت باعث شده تا مردم طبیعت دوست ایلام برای دیدن و لذت بردن از آن روزهای تعطیل به این مکان سفر کنند.
متاسفانه این گونه نادر از گل های ایرانی به علت از بین رفتن دشت های وسیع و نیز راه یافتن آن به جمع گل های تزئینی بازار، هر سال کمیاب تر می شود و اکنون فقط در بخش هایی از دامنه های زاگرس می توان آنها را دید.
از اواخر اسفند تا فروردین و اواسط اردیبهشت ماه موسم مناسبی برای رشد لالههای واژگون است که در ارتفاعات برف گیر و باران زای دامنههای استان ایلام سر از خاک بیرون میآورند.
گلهای بسیار زیبای این گیاه به حالت آویخته و به رنگ قرمز خودنمایی میکند. البته رنگ گلهای آن به تناسب نژادهای مختلف گیاه از زرد تا قرمز متفاوت است.
مقدار انبوه این گونه بسیار جذاب در بیشتر کوهستانهای زاگرس از جمله ایلام به وفور دیده میشود.
تعداد گلهای هر شاخه معمولا از ۳ تا ۶ عدد است که درون هر گل ۶ چشمه سفید یا به تعبیری ۶ دانه اشک سفید دیده میشود که تعداد ۶ پرچم در جامه داخل گل دیده میشود.
در طب سنتی و در میان عامه مردم از لاله واژگون و پیاز آن برای درمان روماتیسم استفاده میکردند.
یک گونه از این گل در ارتفاعات شمال شهر ایلام مانند مانشت، گچان، دالاهو و قلارنگ است و نوع دیگر آن در غار زینگان واقع در منطقه صالح آباد شهرستان مرزی مهران رشد میکند.
در مجموع ۱۵ نوع گل لاله در مناطق مختلف کشور شناسایی شده که از این تعداد سه نوع متعلق به استان ایلام است و لالههای واژگون یکی از گلهای زیبای کشورمان بوده که زیبایی خاصی به طبیعت کوهستانهای ایلام داده است.