برای کاهش آثار خشکسالی در استان کرمان احیای قناتها،جان تازه ای به رگهای خشکیده زمین می بخشد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان در نشست هم اندیشی قناتها در منطقه هماشهر سیرجان اعلام شد: ازهزار و قنات استان 935استان کرمان 550 رشته قنات در سیرجان وجود دارد که در حال حاضر به علت بی توجهی و خشکسالی ها فقط 370 رشته قنات در این شهررستان جاری وبرای کشاورزی و آشامیدن قابل استفاده است.
مدیر مرکز قنات استان کرمان در این نشست منطقه ای هم اندیشی قناتها و بازدید از قنوات منطقه قهستان سیرجان گفت : استان کرمان با هزار و 935 رشته قنات دررتبه هفتم کشور است و شهرستان سیرجان نیز در استان رتبه اول تعداد قناتها را دارد.
محمد برشان با تاکید بر ثبت ملی قناتهای قهستان افزود: دبیرخانه ثبت ملی قنات در سیرجان مورد نیاز است و قناتها تلاقی بزرگ انسان و تمدن و ظرفیت و فرصت بسیار مناسب برای گردشگری استان کرمان است و باید کمیته علمی و راهبرد مشخصی برای گردشگری این اماکن تشکیل و در این زمینه برنامه ریزی و اقدام شود.
رضا عرفانی بخشدار پاریز سیرجان هم با اشاره به وجود150 رشته قنات در بخش پاریز افزود: نیمی از این قنات ها خشکیده است و امروز منطقه قهستان که مظهر قنات شهرستان بوده حتی برای تامین آب آشامیدنی مردم این منطقه دچار مشکل شده است و باید برای احیاء و رفع مشکل این قناتها چاره اندیشی شود.