پژوهشگران جوهر رسانای جدیدی برای استفاده در صنعت الکترونیک چاپی ساخته اند که مقاومت قابل توجهی در برابر اکسیداسیون دارد.
محققان در مقالهای که به همین منظور در مجله ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است، توضیح میدهند که پس از چاپ، این جوهر به شکل یک الگوی رسانا با یک نانوساختار هسته مس – پوسته نیکل خود را سازماندهی میکند.
به گفته پژوهشگران، اگرچه جوهرهای نانوذرات نقره در حال حاضر بیشترین استفاده را در الکترونیک چاپی دارند، اما این جوهرها گران هستند و با لحیمکاری سازگار نیستند. از سوی دیگر جوهرهای نانوذرات مس به عنوان جایگزین مناسب و ارزانتری در نظر گرفته میشوند، اما مسئله این است که آنها به شدت در برابر اکسیداسیون حساس و برای استفاده در الکترونیک چاپی نامناسب هستند.
با علم به این موضوع، کارشناسان مواد تصمیم گرفتند بر روی جوهرهای متشکل از کمپلکسهای حاوی لیگاندهای آمین آلی با یک یون فلزی مرکزی تحقیق کنند. این جوهرها در هوا پایدار هستند.
این گروه تحقیقاتی نشان داد که جوهرهای حاوی مخلوطی از کمپلکسهای فلزی مختلف، بسته به ترکیب جوهر و سایر شرایط، قادر به تبدیل به انواع مختلف الگوهای فلزی چاپی، از جمله نانوساختارها و آلیاژهای چند لایه هستهای هستند.
بر اساس این یافتهها، آنها جوهر جدیدی ایجاد کردند که از مخلوطی از کمپلکسهای مس و نیکل تشکیل شده است که میتواند به صورت نانوساختار هسته مس-پوسته نیکل خود سازماندهی شود. از آنجا که لایه بیرونی نیکل آن در برابر اکسیداسیون مقاوم است، این الگوی چاپ شده به طور قابل توجهی در برابر اکسیداسیون مقاومتر از الگوهای چاپ شده با جوهر مسی معمولی است.
دانشمندان بر این باورند که افزودن پودر مس ریز به این جوهر توانایی آن را برای تشکیل لایههای ضخیمتر افزایش میدهد.