معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جدی نگرفتن روستاها را عمدهترین دلیل ضعف در اقتصاد روستایی دانست و خواهان توجه مسئولان به این موضوع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسکنی، معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اگر به روستا به عنوان قطب تولید توجه شود، بسیاری از مسائل حل میشود، تصریح کرد: روستاها در نگاه سیاستگزاران ما جدی گرفته نشده اند و توجه به آنها باوجود مطرح شدن در شعارها، در عمل رخ نداده است.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علت این مشکلات را جدی نگرفتن روستا و اقتصاد آن دانست و گفت: بطور مثال در طرح هادی مسائلی از جمله بحث جمع آوری فاضلاب، آبکشی و آب شرب و خدمات دیگر مورد توجه قرار گرفته، اما در یک طرح، واردات دام به روستا محدود شده که باعث میشود روستایی نتواند دام بیاورد که به معنی کاهش درآمد است.
وی در ادامه گفت: شما اگر بخواهید پنیر محلی در روستایی بگیرید، پیدا نمیکنید و همان پنیر بسته بندی شدهای را میگیرید که در تهران نیز وجود دارد.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعدد دستگاههای تصمیم گیرنده در امور اقتصادی روستاها را از دیگر مشکلات این عرصه دانست و افزود: شما اگر در یک روستا بخواهید یک بقالی بزنید همان قدر مشکل دارید که بخواهید این کار را در تهران انجام دهید.
احمدپور، کارشناس حوزه توسعه روستایی نیز با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ برای ایجاد فضای کسب و کار در ۲۳ هزار روستا برنامه ریزی شده است، اظهار داشت: حدود ۱۷ هزار برنامه تدوین شده در این زمینه به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و در مرحله اجرا قرار دارند.
وی افزود: تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار پروژه اشتغال زایی در حوزه روستایی به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است.
احمدپور تکمیل زنجیره ارزش را از دیگر برنامههای مربوط به بهبود اقتصاد روستاها عنوان کرد و افزود: حتی توسعه زنجیرههای ارزش و همچنین ایجاد زنجیرههای جدید ارزش نیز مورد توجه قرار گرفته است.