مراسم پخت آش آیینی "کشکک" در تکیه خالصی پاوه در کرمانشاه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.
عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی کرمانشاه گفت: کشکک نوعی آش قدیمی است که هرساله در شب اعیاد قربان و فطر در تکیه خالصی پاوه پخت میشود.
وی با بیان اینکه کل مواد مورد نیاز برای پخت این آش از محل نذر و نذورات مردم تامین میشود، افزود: گندم، گوشت و قلمه گوسفندی مواد اصلی برای پخت این آش هستند.
مصطفایی گفت: قدمت پخت این آش در پاوه به حدود ۱۲۰ سال قبل برمیگردد که از تکیه طالبانی کرکوک عراق وارد روستای نجار شد.
وی افزود: این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری میشود تا صبح عید پخته و بین تمام مردم شهر توزیع خواهد شد.
مصطفایی با اشاره به تقدس این آش در بین مردم پاوه، گفت: این آش در مکانی مقدس پخت میشود و برای مردم قداست دارد و حوزه نفوذ آن تا تهران و کردستان و حتی عراق رفته و برای مردمی که درخواست دارند، از آن ارسال میکنند.