معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران: ۵۵۸ روستای توانمند استان برای هدف سرمایه گذاری شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران، در نشست اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاهای شهرستان آمل از تهیه سند راهبردی برای روستاهای استان خبر داد وگفت: برای شتاب بخشیدن به این مهم از فرمانداران شهرستانها خواسته شده تا حداقل ۲۵ روستای نمونه وشاخص در همه زمینها وپتانسیلهایی که در روستاها دارند، شناسایی وبه استانداری معرفی کنند.
سجاد رضایی افزود:پایان سال ۱۴۰۲ حداقل شرایط وبستر برای ۵۵۸ روستای دارای پتانسیل بالا برای هدف توسعه و رشد سرمایه گذاری وگردشگری شناسایی و برنامه ریزیهای لازم برای بهره برداری بیشتر درسطح استانی وملی انجام خواهد شد.
وی گفت: حدود ۸۸۰ قطعه آب بندان و بیش از ۲۰۰ هزار هکتار شالیزار درسطح روستاهای استان وجود دارد که به طور معمول و روال سنتی پس از کشت اول برنج در نیمه نخست، این شالیزارها به طور کامل درنیمه دوم سال بلااستفاده رها میشود، درحالی که با پشتیبانی آب آبندانها میتوان زمینه پرورش ماهی در شالیزارها در نیمه دوم سال را فراهم کرد.
رضایی افزود: در سند راهبردی توسعه استان به این ظرفیتها نگاه ویژهای شده و با هدف افزایش تولید و درآمدزایی ونیز فراهم شدن اشتغال برای روستاییان حمایت جدی خواهد شد.
معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران از مراحل پایانی تعیین وضعیت ونیز صدوراحکام برای حدود ۳۰۰ دهیار جدید در روستاهای استان تا خردادماه خبر داد و گفت: از مجموع سه هزار و ۶۰۰ روستا وآبادی در استان دو هزار و ۲۲۸ روستا دارای دهیار هستند.
رضایی با بیان اینکه تاکنون حکم بیشتر دهیاران قبلی و نیز دهیاران جدید که از سوی شوراها معرفی شده بودند، ابلاغ شده است، گفت: با وجود اینکه درقانون نیز عزل دهیاران از اختیارات شوراهای روستاها است، اما عزل و نصبها باید دور از هرگونه سیاستزدگی و جناح بندی در شوراها تصمیم گیری شود تا به واسطه حضور چند دورهای دهیاران که به عنوان سرمایه روستا محسوب میشود، باعث اختلال در عمران و آبادانی روستاها شود.
افزایش ۲۶ درصدی جمعیت به سمت روستاهای مازندران تا پایان دولت سیزدهم
معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران دربخش دیگری با اشاره به اینکه براساس آخرین سرشماری بیش از ۴۵۰ هزارخانوار با یک میلیون و ۶۸۶ هزار نفر که بیش از ۴۶ درصد جمعیت استان را شامل میشود، در روستاها سکونت دارند، گفت: این رقم هم اکنون بالاترین میانگین سکونت جمعیت در کشور را نیز شامل میشود.
رضایی ادامه داد: با توجه به سیاستهای تدوین شده درسطح روستاها، این امیدواری وجود دارد که تا پایان دولت سیزدهم ضریب سکونت جمعیت روستاهای مازندران به مرز حدود ۶۰ درصد برسد.
فعالیت جدی پلیس ساختمان برای تغییرکاربردی در روستاها
او همچنین به سیاست جدی و بدون اغمال استاندارمازندران با پدیده شوم تغییرکاربری و ساخت وسازهای غیرمجاز در روستاهای استان اشاره و تاکید کرد، براساس ابلاغیه استاندارو معاون عمرانی استانداری مازندران، همه شوراهای شهرو روستاها ونیزدهیاران وشهرداران موظف به رعایت کامل جلوگیری ازهرگونه ساخت وسازهای غیرقانونی وتغییرکاربریها بدون ضابطه در سطح روستاها وحاشیه روستاهای منتهی به شهرها شد.
رضایی گفت: دراین رابطه پلیس ساختمان نیز درحوزه بخشها وحتی دهیاریها باید فعالانه عمل کند وهرگونه تغییر درماهیت روستا درامر فعالیتهای غیرقانونی عمرانی وساخت وسازهای غیرمجاز برخورد وبه مراجع بالادستی گزارش کنند.