کارشناس پلیس فتا درباره کلاهبرداری از طریق انتشار نرم افزارهای جعلی تحت عنوان صرافیهای آنلاین یا برخط در فضای مجازی هشدار داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، بابایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری گفت: اخیرا در فضای مجازی شاهد هستیم، یک سری نرم افزارهای تقلبی با جعل عنوان سامانههای صرافیهای آنلاین یا بر خط در حال انتشار است.
کارشناس پلیس فتا در ادامه با بیان اینکه کاربران و مردم این نرم افزارهار را در گوشیهای تلفن خود بارگذاری، دانلود و نصب میکنند، افزود: این کاربران بعد از مدتی متوجه میشوند که حسابهایشان مورد دسترسی غیر مجاز قرار گرفته است.
بابایی ادامه داد: شگرد کار کلاهبرداران به این شکل است که مانند بد افزارهایی که در حوزه جعل سامانههای ثنا قوه قضاییه نیز استفاده شده بود، بدافزار با لینک آلوده نصب شده و از طریق آن اطلاعات حساب شخصی کاربران مورد دسترسی غیر مجاز قرار میگرفت.
وی با اشاره به اینکه قبلا کلاهبرداران در حوزه صرافیها از روش ایمیلهای تقلبی کاربران را فریب میدادند، گفت: این روش باعث میشد که اگر شخصی میخواست پول و مبلغی را به حساب واریز کند، با ایمیل و آدرس جعلی، به اشتباه مبلغ را به حساب دیگری واریز میکرد و این روش به نوعی اشتباه شخصی کاربر محسوب میشد که متاسفانه برخی از صرافیها در سالهای گذشته در این دام افتاده بودند، اما امروز کلاهبرداران به نرم افزارها و اپلیکیشینهای حوزه صرافی روی آورده اند که کار مقابل را برای مخاطبان سخت کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت اصول امنیت شخصی در فضای کاربری دنیای سایبر، افزود: در نخستین گام مردم و خود کاربران باید هوشیار باشند و حساسیت شان نسبت به علائم و نشانههای تبه کاری افزایش دهند، بطور مثال کاربران صرافیهای آنلاین باید به پیامکهای ورودی صرافیهایی که خودشان در آن ثبت نام کردند بیشتر توجه کنند و به محض مشاهده تراکنشهای مشکوک که غالبا بدون درخواست شخص انجام میشود، حساس باشند.
وی با اشاره به الزامات کنترلهای امنیت شخصی مبنی بر پیشگیری و جلوگیری از کلاهبرداری فضای مجازی گفت: مردم فایل نرم افزارهای صرافی را از خود وب سایتهای اصلی و یا از طریق فروشگاههای معتبر دریافت و نصب کنند و حتما نسبت به استفاده از سامانههای ضد بدافزار و ضد ویروس اقدام کنند.