سه شبکه اجتماعی چینی وبیو، وی چت و Douyin اعلام کردند برای جلوگیری از اخبار جعلی و رفتار بد آنلاین، IP کاربران را در صفحات کاربری شان و هنگامی که کامنتی منتشر میکنند، نمایش میدهند.
اما عدهای دیگر با توجه به محتوای جعلی مربوط به کووید ۱۹ از این اقدامها پشتیبانی کردند. یکی از کاربران در این باره نوشت: به خصوص در زمانی که وضعیت شیوع کووید ۱۹ هنوز جدی است، نمایش سریع IPها میتواند به طور موثر نمایش محتوای منزجرکننده شایعه سازان را کمتر کند.
ویبو که ماهانه بیش از ۵۷۰ میلیون کاربر فعال دارد، اعلام کرد نشانی های IP کاربران با تنظیمات جدیدی که از روز گذشته گذشته اجرایی شده، نمایش داده میشود و کاربران قادر به خاموش کردن این بخش نخواهند بود.
این پلتفرم برای کاربران ساکن چین، ایالت یا منطقهای را نشان می دهد که از آنجا محتوا منتشر میکنند. برای کاربران خارجی ویبو، IP آدرس کشور محل سکونت شان مشخص خواهد شد.
در بیانیه ویبو آمده است: این تنظیمات برای کاهش رفتار بد مانند جعل هویت طرفهای درگیر در موضوعات داغ، انتشار اطلاعات جعلی مخرب و همچنین اطمینان از صحت و شفافیت محتوای منتشر شده طراحی شدهاند. ویبو همیشه متعهد به حفظ فضای گفتگوی سالم و منظم و حفظ حقوق و منافع کاربران برای به دست آوردن سریع اطلاعات واقعی و موثر بوده است.
ماه گذشته ویبو اعلام کرد در واکنش به اخبار جعلی مربوط به جنگ روسیه و اوکراین این تنظیمات را برای برخی از کاربران آزمایش میکند.
از سوی دیگر پیام رسان چینی وی چت نیز اعلام کرد همین اقدام را انجام میدهد و هنگامیکه کاربر از یک حساب عمومی محتوایی را پست میکند، مکان وی را آشکار میکند.
این پیام رسان به شرکت تنسنت تعلق دارد و به زودی آزمایش این تنظیمات را آغاز میکند که تنها شامل کاربران پلتفرم عمومی آن میشود. این تنظیمات زمانی فعال میشود که کاربر درباره خبر، مقاله یا دیگر محتوای منتشر شده توسط حسابهای مقامات، کامنتی ثبت میکنند.
براساس تنظیمات جدید استان یا شهر محل اقامت کاربران چینی که در حسابهای عمومی محتوا پست میکنند، نمایش داده میشود. همچنین پستهایی که کاربران خارج از چین در حسابهای عمومی ارسال می کنند ، کشوری را که با آدرس IP آنها مشخص شده است نشان میدهد.
وی چت بیش از ۱.۲ میلیارد کاربر ماهانه فعال دارد و این اقدام برای مقابله با اخبار جعلی گرفته شده است.
از سوی دیگر Douyin (یکی از زیرمجموعههای بایت دنس و معادل چینی تیک تاک) در بیانیهای اعلام کرد تنظیمات مشابهی برای حسابهای کاربران اضافه کرده است.
هنوز دقیقاً مشخص نیست چه امری باعث شده شبکههای اجتماعی چنین اقدامی انجام دهند، اما رگولاتورهای چینی از این پلفترمها خواستهاند نظارت بر محتوای منتشر شده را بیشتر کنند.