دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران گفت: آیین اعطای تندیس فداکاری به ۵۲ دانشجو و گروه دانشجویی و همچنین تعدادی از معلمان و دانش آموزان فداکار از سراسر کشور ۲۵ اردیبهشتماه برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جمال رحیمیان از برگزاری این دوره در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در محل دانشگاه تهران خبر داد و افزود: قرار بود این مراسم آذر و دیماه ۱۴۰۰ برگزار شود، اما بهعلت شرایط کرونایی به تعویق افتاد.
سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی ادامه داد: میزان استقبال دانشجویان برای شرکت در این دوره رویداد فرهنگی -دانشجویی در مقایسه با دوره قبل بیش از ۳ برابر شده است. ارسال مدارک و مراجعه دانشجویان برای تحویل آن حاکی از رشد ۳ برابری استقبال دانشجویان است.
وی ادامه داد: بر این اساس ۵۰۰ دانشجو از سراسر کشور مدارک خود را به پست الکترونیکی دبیرخانه به نشانی tandisjahat@gmail.com ارسال کردند و شمار دیگر هم از طریق سازمانهای ذیربط نظیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد علوم پزشکی تهران، سازمان بهزیستی کشور، سازمان انتقال خون ایران، بنیاد شهید و امور ایثارگران، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، سازمان نظام پرستاری کشور، سازمان نظام پزشکی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، دانشگاه علم و فرهنگ و دانشگاه آزاد اسلامی مدارک خود را ارائه کردند.
رحیمیان با بیان اینکه مدارک ارسالی پس از راستیآزمایی از طرق مختلف در کمیته انتخاب مطرح شد، گفت: سازمانهای ذیربط هم موظف بودند سه برابر ظرفیتی که برای آنها سهمیه در نظر گرفته شده به کمیته انتخاب برای بررسی پرونده، دانشجو معرفی کنند که پس از ۹ جلسه کارشناسی سه ساعته و با دقت بسیار همه مدارک و مستندات ارسالی بررسی شد و در نهایت ۵۲ دانشجو و گروه دانشجویی فداکار شناسایی شدند.
دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه از ۵۲ دانشجو و گروه دانشجویی فداکار از سراسر کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس تجلیل میشود. در این دوره به پیشنهاد دبیرخانه از دانشآموز و معلم فداکار مطابق با مصادیق هفتگانه فداکاری تعریف شده در آییننامه تقدیر میشود.
جمالیان تجلیل از جانباز مدافع حرم، سازمان نمونه همکار و ... را از دیگر موارد دانست و گفت: بر اساس آییننامه این رویداد ملی فرهنگی، حضور داوطلبانه در دفاع از کشور، انقلاب اسلامی و حریم اهلبیت (ع)، ارائه خدمات پیشگیرانه و امدادرسانی داوطلبانه در حوادث و رخدادهای طبیعی یا غیرمترقبه، انجام فعالیتهای داوطلبانه در امور خیریه، تأمین اعضای حیاتی بیماران نیازمند از طریق اهدای خون و عضو، مشارکت داوطلبانه در سازندگی، آبادانی و محرومیتزدایی کشور، انجام فعالیتهای داوطلبانه در حوزههای سلامت و توانبخشی و انجام فعالیتهای داوطلبانه در زمینه حفاظت از محیط زیست از مصادیق هفتگانه فداکاری تعریف شده است.
دبیر یازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران وقوع زلزله بم در ۵ دیماه ۸۲ را انگیزهای برای آغاز این رویداد «دانشجویی – فرهنگی» برشمرد و افزود: با نخستین سالگرد زلزله بم آغاز این مراسم کلید خورد.
سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی، هدف از برگزاری این برنامه معنوی فرهنگی را ایجاد و ترویج فرهنگ ایثار، فداکاری و نوعدوستی دانست و خاطرنشان کرد: جزییات برگزاری این رویداد متعاقباً اعلام خواهد شد.