غذاهای سنتی ویژه ماه مبارک رمضان در مشهد ثبت ملی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس ادارهکل میراثفرهنگی،
محمود طغرایی افزود: پرونده ثبتی دیگچه مشهدی و ماقوت مشهدی به عنوان دو پیش غذای سنتی مشهد که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف میشود، در دست تهیه است.
وی با اشاره به برگزاری آئین تهیه خوراک سنتی دیگچه و ماقوت مشهدی که در خانه ملک مشهد برگزار شد، گفت: این میراثفرهنگی معنوی شامل آداب و رسوم مرتبط با پخت، آداب قبل و پس از میل غذا، شناخت خواص مواد غذایی سالم وطبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری دیگری از عناصر ارزشمند گذشته بخش عمدهای از میراثفرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل میداده است
مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: در خراسان و در شهر مقدس مشهد، بهعنوان یکی از شهرهای تاریخی مهم که از گذشته میزبان اقوام وفرهنگهای مختلف بوده، میراث فرهنگ غذاهایی سنتی پر باری وجود داشته است
طغرایی گفت: انواع دمنوشها، نان روغنیها، اشکنهها، جوشها، آشها، کوکوها، دلمهها، خوراکها و انواع دیگری از این فرهنگ غذایی بوده که در حال فراموشی استو اکنون میراثفرهنگی در نظر دارد برای شناسایی آنها اقدام و در فهرست ملی کشور ثبت کند.
مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: پیش از این برخی غذاها مانند شله مشهدی، شیشلیک شاندیز، کمه جوش سبزواری، یخنی درگز، فتیر مسکه کلات و درگز و تعداد دیگری از غذاهای سنتی در فهرست ملی ثبت شده است.
طغرایی گفت: برگزاری جشنواره غذاهای سنتی و گردشگری غذاهای بومی میتواند از برنامههای ترویجی میراثفرهنگی غذایی باشد.