کنفرانس بین المللی روز جهانی قدس با حضور اساتید دانشگاهها، رهبران مذهبی، روسای احزاب سیاسی و برخی دیپلماتها در دهلی نو برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، در این کنفرانس که در سالن اجتماعات ایوان غالب در دهلی نو برگزار شد سخنرانان درباره ضرورت افزایش حمایتها از ملت مظلوم فلسطین تا آزادی کامل سرزمینهای اشغالی تاکید کردند.
سخنرانان این مراسم، نامگذاری روز جهانی قدس از سوی امام خمینی (ره) را مهمترین عامل جهانی شدن و تداوم دفاع آزادیخواهان جهان از حق مظلومان فلسطین یاد کردند.
در این نشست همچنین از تمام مردم کشورهای اسلامی و آزادیخوان جهان خواسته شد بیش از گذشته در احقاق حقوق پایمال شده فلسطینیان اقدام کنند.
مسعود رضوانیان معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در این مراسم گفت: ابتکار امام خمینی (ره) در نامگذاری روز جهانی قدس سبب شد مساله فلسطین از محدودهای با مخاطب صد میلیون نفری به گسترهای جهانی با دستکم یک میلیارد نفر تبدیل شود.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی نیر گفت: در دنیای مدرنیته و پست مدرن که به حقوق حیوانات توجه میشود چرا حق کودکان، زنان و مردم بی دفاع فلسطین پایمال میشود.
محمد علی ربانی با اشاره به تنوع قومی مذهبی فلسطین گفت: این سرزمین درطول تاریخ تا وقتی که آرامش داشت در دیگر مناطق جهان نیز صلح و همزیستی برقرار بود.
وی فلسطین را بخشی از میراث مشترک مسلمانان نامید و تاکید کرد: وظیفهی همهی کشورهای اسلامی، حمایت از مردم مظلوم فلسطین است.
ربانی در ادامه با بیان اینکه بر پایه احادیث نبوی، دفاع از فلسطینیان مظلوم از دستورات دین است تصریح کرد مساله فلسطین باید به طور بنیادی حل شود.
وی امام خمینی را فقیه دوراندیشی توصیف کرد که با توجه به حساسیتهای موضوع فلسطین روز جمعه آخر رمضان را به عنوان روز قدس اعلام کرد تا این موضوع، مردمی و جهانی شود و توجه جهانیان بیشتر به آن جلب شود.
پروفسور اختر الواسع از اساتید دانشگاه هند نیز گفت: امام خمینی به نیکی و با دوراندیشی جمعهی آخر رمضان را روز قدس نامگذاری کرد تا جهان اسلام در صحنه حاضر باشند.
وی افرود: کسی که صدای خود را در حمایت از مظلومان بلند نمیکند و سکوت میکند با آن کسانی که ظلم میکنند هیچ فرقی ندارد.