قدس 1401 / محور مقاومت، بزرگترین تهدید علیه رژیم صهیونیستی
کارشناس مسایل غرب آسیا گفت: مقاومت در عرصه سیاسی فلسطین اکنون به بزرگترین تهدید علیه رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حسین آجرلو با عنوان اینکه امروز رژیم صهیونیستی با چند مشکل اساسی مواجه است به تشریح این مشکلات پرداخت و گفت: اول اینکه این رژیم نامشروع است؛ وقتی رژیمی نامشروع باشد یعنی هیچ بستر تاریخی، هویتی و فرهنگی ندارد و در چالش ها و بحران زیست خواهد داشت. دومین مشکل این رژیم اینجاست که حیات خود را در قالب توسعه طلبی تعریف کرده و توسعه طلبی اساس اقدامات و تحرکات این رژیم است.
وی ادامه داد: از ابتدای تشکیل این موجود نامشروع شاهد این بودیم که به اراضی کشورهای دیگر، به اراضی مردم در خود فلسطین و به کشورهای پیرامون دست درازی کرده و این توسعه طلبی را در حوزه امنیتی نیز افزایش داده است؛ حال بازیگری که به دنبال توسعه طلبی باشد توان مدیریت چالش های خودش را نخواهد داشت.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: مساله دیگر که باعث شده این رژیم همواره دچار چالش باشد این است که مردم منطقه به بازیگری که به دنبال دستکاری در هویت و ساختارهای منطقه باشد و به نوعی به تخریب آن بپردازد، واکنش نشان می دهند.
آجرلو به اشاره به اینکه چالش های رژیم صهیونیستی در آینده بیش از پیش خواهد بود افزود: آن چیزی که امروز می بینیم شکل گیری یک مقاومت جدی و مقاومتی از سوی مردم است؛ بدین معنی که مردم در مقاومت در فلسطین جلوتر از دولت ها هستند و همین مردم مبداء و پایه گذار محور مقاومتی بودند که این محور مقاومت هم اکنون تبدیل به بزرگترین تهدید علیه رژیم صهیونیستی شده است.
دکتر آجرلو گفت: مقاومت در عرصه سیاسی فلسطین به یک اصل تبدیل شده و همانطور که مقام معظم رهبری به درستی در چند سال قبل اشاره فرمودند که رژیم صهیونیستی 25 سال آینده را نخواهید دید، شاهد این هستیم که این تحولات به آن سمت پیش می رود و در دو سال اخیر نزدیک به چهار انتخابات در رژیم صهیونیستی برگزار شده و به نظر می رسد اضمحلال از درون این رژیم آغاز شده است.
وی افزود: در زمانی که رژیم صهیونیستی ادعا دارد که قوی ترین ارتش منطقه را در اختیار دارد، امروز از دفاع از بخش های داخلی و مرزهای 1948 عاجز است و مجبور شده است ارتش را به تحولات و مدیریت انتظامی و امنیتی شهرهای خودش بکشد. اینها نشانه هایی است از آغاز یک روندی است که بی تردید به فروپاشی رژیم صهیونیستی منجر خواهد شد که تحقق این امر دور از انتظار نخواهد بود.
دکتر اجرلو درباره بحران هویتی که این رژیم با آن مواجه است، گفت: ایدئولوژی توسعه طلب رژیم صهیونیستی زمینه گردهم آمدن یک سری از افراد در سرزمین های اشغالی را فراهم کرد و به تدریج با تشکیل این رژیم، این هویت های متناقض در کنار هم نتوانستند دوام بیاورند. از یک سمت شکاف طبقاتی عجیبی بین یهودیان غرب تبار، یهودیان شرق تبار، یهودیان مذهبی و یهودیان سکولار وجود دارد و این تعارضات بروز و ظهور پیدا کرده و تبدیل به چالش شده است.
وی گفت: در عین حال، قواعد و عرف های سیاسی در رژیم صهیونیستی به خصوص علیه فلسطینیان مقیم در مناطق اشغالی کاملا نژادپرستانه است و این امر بسترهای تعارض هویتی را در درون این رژیم تشدید کرده است و به نظر می رسد در شعار انتخابات اخیر این تعارضات هویتی چه در داخل صهیونیست ها و چه میان فلسطینیان بروز و ظهور جدی پیدا کرده است.
وی عنوان کرد: حتی شاهد این هستیم دولتی که اکنون در راس کار در رژیم صهیونیستی است مشروعیت تصویب قانونی را ندارد چراکه حمایت کنیسه را ندارد. در واقع، بخش عمده این نابسامانی ها در بخش تعارضات هویتی است که بیش از پیش شده است.
دکتر آجرلو درباره روند شکل گیری مقاومت در دوره های مختلف گفت: در دوره های ابتدایی مقاومت شاهد این بودیم که مقاومت در حالتی تدافعی قرار داشت و به نوعی اقداماتش واکنشی بود به کنش گری رژیم صهیونیستی. در دوره جدید یعنی بعد از انقلاب اسلامی و به خصوص بعد از سال 2000، شاهد این بودیم که مقاومت به یک جبهه و کنشگر تبدیل شده است.
وی افزود: این کنشگری اکنون به جایی رسید که ابتدا در مصر برای خود یک بازدارندگی ایجاد کرد و هر اقدام رژیم صهیونیستی، با پاسخ مقاومت روبرو شد که این پاسخ ها، پاسخ های دردناکی برای رژیم صهیونیستی بود. بعد از این دوره شاهد بودیم که مقاومت در یک حالت کنشگری فعال قرار گرفت و رژیم صهیونیستی در پی بازدارندگی در مقابل مقاومت ایستاد.
این کارشناس مسایل غرب آسیا افزود: در گذشته، اقدامات مبارزاتی مقاومت در ابعاد بسیار کوچک صورت می گرفت که اگرچه این تلاش ها ارزشمند بود اما اکنون شاهد این هستیم که مقاومت در دهه 80 توانست رژیم صهیونیستی را در بیروت به عقب براند و در سال 2000 نیز بدون روند سازش، این رژیم جنوب لبنان را تخلیه کرد.
دکتر آجرلو ادامه داد: اقدامات مقاومت در لبنان و فلسطین در سال های 2000 و 2005 باعث شد که بدون روند سازش سرزمین های اشغالی آزاد شود. ما اکنون می بینیم که جبهه کرانه باختری و جبهه جولان فعال شده و به قدری از بازدارندگی رسیدند که شاهد تهدید صهیونیست ها هستیم اما تنها کاری که انجام می دهند اقدام علیه مناطق غیرمسکونی است و این جسارت و جرات را شاید نداشته باشند که علیه منافع محور مقاومت اقدام کنند.
وی گفت: این مسئله، یک نشان بارز از افزایش بازدارندگی محور مقاومت و در عین حال قدرت کنش گری محور مقاومت است که این امر ریشه در ارزش هایی دارد که محور مقاومت بر آن مبتنی است.