معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی :تولید فرهنگی و ساماندهی مصرف فرهنگی مهمترین ماموریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
یاسر احمدوند با بیان اینکه در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز این دو موضوع به عنوان ماموریت غالب محسوب میشود افزود :همه فعالیتهای این معاونت ذیل دو عنوان اصلی «فعالیتها و رفتارهای حمایتی و تشویقی» و «رفتارهای پایشی و نظارتی» تقسیم میشود.
وی گفت :اغلب فعالیتها در حوزه «پایش و نظارت» و اکثر فعالیتها در حوزه «حمایتی و تشویقی» مانند نمایشگاههای کتاب، یارانه، تسهیلات، جشنوارهها و جوایز، نشستها و... است و این دو حوزه احتیاج به تحول در رویکرد و ساختار دارند و نگاه ما به این دو رویکرد باید متفاوت باشد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد : تلاش میکنیم در این دو حوزه، مسیر اصلی ما با اهداف انقلاب اسلامی ایران، اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) همسو باشد. امیدوارم این مسیر را در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی و عملیاتی کنیم. در حوزه سیاستگذاری فعالیتهای اجرایی، کارهایی در حال انجام است که به مرور گزارشها و نتایج آنها ارائه میشود. تحول در این حوزه به سرعت اتفاق نمیافتد، اما امیدواریم مسیر، مسیر درستی باشد و از کمک شما هم بهرهمند شویم.
احمدوند با اشاره به برگزاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: این نمایشگاه بعد از وقفه دوساله به واسطه بیماری کرونا، در دو شکل فیزیکی و مجازی از بیستویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ آغاز به کار خواهد کرد تا زمینه آشنایی، دسترسی، خرید و دریافت کتاب برای مردم فراهم شود. همکاران ما در خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری و مساعدت انجمنها و تشکلها تلاش کردند شرایط مناسبی برای برگزاری این دوره از نمایشگاه فراهم شود. امیدوارم این دوره از نمایشگاه یک قدم به سمت نمایشگاه کتاب مطلوب بر دارد. در این دوره بنا بود در نمایشگاه فروش مستقیم نداشته باشیم، اما این موضوع منفعت اقتصادی ناشران را کاهش میداد بنابراین فروش مستقیم به نمایشگاه اضافه شد. امیدواریم در سال آینده فضای نمایشگاه به سمت نمایشگاه ترویجی با محوریت و موضوع کتاب پیش برود.
وی در پایان به وضعیت کاغذ در کشور اشاره کرد و گفت: گرانی کاغذ مشکلاتی را برای ناشران فراهم کرده است. هرچند کاغذ به قیمت روز دنیا در بازارها گران نیست، اما هزینه آن برای مصرف نشر ما بالا است. اخباری که در زمینه کشف محمولههای کاغذ منتشر میشود مطلقا وجود ندارد و یک بند کاغذ در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نگرفته است. اما در تلاش هستیم بخشی از کاغذهای آزاد شده در اختیار این وزارتخانه قرار بگیرد تا به بدنه نشر تزریق کنیم. معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود :حدود هزار و دویست تن کاغذ در بندر عباس آزاد شده است که در مسیر ارسال به تهران است. اهتمام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تولید کاغذ داخلی مطرح است که درباره جزییات آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.