وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از استقبال بیش از یک میلیون بازدیدکننده تا امروز از نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: در شبهای تعطیل سیل جمعیت به حدی زیاد بود که برخی از بازدیدکنندگان پشت دربهای ورودی نمایشگاه ماندند و از همین جا از همه آنها عذرخواهی میکنیم.
وی افزود: بعد از دو سال که درگیر بیماری کرونا بودیم با همت دولت و واکسیناسیون عمومی که رخ داد کشور توانست از این گردنه عبور کند. در روزهای ابتدایی که برای آغاز نمایشگاه برنامهریزی میکردیم دوستان پیشنهاد برگزاری مجازی این رویداد را دادند، اما به مدد اخلاص و کار جهادی همکاران در وزارت ارشاد و معاونت قرآن و عترت و دستگاههایی همچون سازمان اوقاف، وزارت آموزش و پرورش، وزارت میراث فرهنگی، شهرداری تهران، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و ... توانستیم این کار را به سرانجام برسانیم.
اسماعیلی تصریح کرد: نزدیک به ۱۴ روز مردم ما در شهر تهران مهمان این نمایشگاه بزرگ بودند. در برآورد اولیه ۱۸ هزار مترمربع برای برپایی این نمایشگاه پیشنهاد شد، اما امروز بیش از ۴۰ هزار مترمربع فضا در اختیار برگزارکنندگان قرار گرفته است.
اسماعیلی در ادامه به همکاری خوب جامعه قرآنی در برپایی نمایشگاه قرآن اشاره و اضافه کرد: دولت مردمی با کمک موسسات و با همراه مردم کار را پیش میبرد. امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از ۲۵۰۰ موسسه قرآنی مردمی که مجوز فعالیت دارند وجود دارد که مردم با علاقه کارهای آنها را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه امسال بیش از ۴۵ فعالیت در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است، در ادامه به برخی از ویژگیهای این رویداد بزرگ اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای این نمایشگاه خانوادهمحور بودن آن است که در زمان برپایی نمایشگاه مشاهده میکردیم خانوادهها در زمان افطار گرد هم جمع میآمدند و به انجام فرائض دینی میپرداختند.
وزیر ارشاد افزود: ویژگی دیگر این دوره از نمایشگاه پرداختن به مسئله نوجوانان و کودکان و برنامههایی ویژهای بود که برای آنها در نظر گرفته بودند. نکته دیگر توجه به آموزههای قرآنی به عنوان چراغ راه و مسیر است که در نمایشگاه شاهد آن بودیم.
اسماعیلی تصریح کرد: در این نمایشگاه به حوزه عفاف و حجاب توجه ویژه و در طبقه دوم مصلی غرفههای ویژهای برای ارائه محصولات عفاف و حجاب در نظر گرفته شد. این نمایشگاه محل بروز برخی از دلبستگیهای معنوی بود. انشاءالله بتوانیم با مساعدت و قولی که از رئیسجمهور محترم دریافت کردهایم این نمایشگاه را بازههای زمانی مختلف و در استانها و در دانشگاهها نیز برگزار کنیم تا نمایشگاه قرآن محدود به ماه مبارک رمضان و شهر تهران نشود.
وزیر ارشاد گفت: رئیس جمهور همچنین دستور گسترش نمایشگاه قرآن در دیگر زمانها غیراز ماه رمضان و در شهرهای دیگر غیر پایتخت را هم داده است.
اسماعیلی به برگزاری مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم اشاره و اضافه کرد: امیدوارم برگزاری این جلسه در آغاز کار دولت مردمی آغاز کاری برای فعالیتهای مردمی شود. ما اعضای هیئت دولت خود را خادمان کوچک قرآن کریم میدانیم و دولت مردمی هیچ محدودیتی برای توسعه و حمایت از فعالیتهای قرآنی قائل نیست و ما نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرآن و عترت را در عرض سایر معاونتها قلمداد نمیکنیم، بلکه این معاونت در طول سایر فعالیتها قرار دارد.