مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران از بهره برذاری از ۷ ایستگاه جدید در متروی تهران تا پایان سال خبر داد.
وی با بیان اینکه حجم مسافری که روزانه در مترو تردد دارد حساسیت این وسیله حمل و نقلی را دو چندان کرده است گفت: ایمنی پله برقی ها، حضور کودکان کار و دستفروشان، بحث ورود آقایان به واگن بانوان، خودکشی، کمبود نیروهای پلیس، لزوم تقویت یگان انتظامی مترو و تشکیل پلیس تخصصی، عدم تشکیل کامل یگان حفاظت بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۶، فرسوده بودن سیستمهای نظارت تصویری، سرقت که بخشی از آن تنها به منظور ایجاد اختلال و آسیب زدن به سیستم انجام میشود بخشی از مشکلاتی است که با آنها رو برو هستم، اما خالی بودن انبارها از قطعات راهبردی، مهمترین آسیب و چالش این شرکت است.
قائم مقام عملیات شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه نیز گفت: در مجموعه عملیات روزانه ۲ هزار ۲۰۰ حرکت مسافری انجام میشود که ظرفیت جابجایی ۲ میلیون مسافر را دارد، اما هم اکنون متوسط روزانه ۱۲۰۰ مسافر جابجا میشوند.
کامران آزادی با اشاره به اینکه کار در بخش عملیات، شبانه روزی است افزود: روزانه ۱۹ ساعت بهره برداری و ۵ ساعت نیز کارهای مربوط به نگهداری و تعمیرات تخصصی انجام میشود و در واقع این شرکت با فعالیت ۲۴ ساعته تلاش میکند تا سفری ایمن را برای شهروندان رقم بزند.
وی از برنامه توسعه خطوط در خط ۵ تا قزوین و خط یک تا شهر جدید پرند خبر داد و گفت: عمده مشکلات شرکت بهره برداری متروی تهران سرقت و آسیب رساندن به تجهیزات است و با توجه به حساسیتی که در مترو داریم هر توقفی میتواند تبعات زیادی را ایجاد کند.
آزادی افزود: متوسط مسافری که هر قطار درون شهری جابجا میکند ۲ هزار مسافر و قطارهای تهران کرج ۳ هزار مسافر است و اگر قطاری به هر دلیل توقف کند و مجبور به تخلیه این حجم مسافر و انتقال آنها به سطح خیابان شویم باعث ایجاد ترافیک، بی نظمی و سختی تردد میشود، بنابراین ما حساسیت ویژهای داریم تا توقفها به حداقل برسد و متعهد هستیم تا حرکت هایمان منظم و ایمن انجام شود و تمام تلاشمان این است به عنوان یک خدمتگذار یک محیط ایمن و راحت را برای مسافران ایجاد کنیم.
در ادامه عظیمیان مدیر حراست شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه نیز به محدودیتهایی در تجهیزات نظارتی شهرزیر زمینی و بعضی معظلات مثل دستفرشها و ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان اشاره کرد و گفت: امیدورایم با برگزاری همین جلسات برای رفع مشکلات به راهکارهای درستی دست پیدا کنیم.
رئیس پلیس مترو پایتخت نیز با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله پلیس مترو با بیان اینکه در حوزه جرایم عملکرد بسیار خوبی داشتیم و سطح امنیت پایدار و مطلوب تری را ایجاد کردیم گفت: اگر امروز مسافران مترو بدون هیچ دغدغهای از این وسیله حمل و نقل عمومی استفاده میکنند به دلیل تلاشهای شبانه روزی همکاران پلیس و تعامل و همدلی خوبی است که با شرکت بهره برداری متروی تهران برقرار کردیم.
سرهنگ سعیدعطاالهی در ادامه به کمبود نیرو و تجهیزات اشاره کرد و افزود: روزانه ۴ هزار و ۵۰۰ دستفروش در مترو تردد میکنند که با توجه به تعداد ایستگاهها و ورودیهای مترو معظل بزرگی است که باید به آن توجه شود، و همچنین تامین خودرو و موتورسیکلت برای افزایش امنیت پایانههای مترو با توجه به وسعتی که دارند بخشی از نیازهای پلیس مترو است که امیدواریم با همراهی خوبی که شکل گرفته هرچه زودتر تامین شود.
سرهنگ سعیدعطاالهی خاطرنشان کرد: در ایستگاههای جدید باید برای پلیس مکانهایی جانمایی شود چرا که پلیس لباس حاکمیت است و حضورش نمایش امنیت و قدرت است.
در پایان فرمانده انتظامی پایتخت نیز ضمن تشکر از برگزاری این نشست از آمادهباش کامل مأموران پلیس در راستای تأمین امنیت شهروندان در مترو خبر داد و گفت: بنای ما با تیم جدید همراهی صد درصدی است.
سردار حسین رحیمی افزود: هم افزایی و همکاری بیش از پیش پلیس و شهرداری میتواند زمینه ارتقا، ثبات و پایداری امنیت و آرامش را به همراه داشته باشد چرا که امنیت از اطراف ایستگاهها تا داخل آن باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: همان طور کهکارکنان مترو در بخشهای مختلف برای آسایش رفت و آمد شهروندان تلاش میکنند نیروهای پلیس نیز برای ایجاد امنیت در کنارشان قرار دارند و امیدواریم این همراهی استمرار بیشتری پیدا کند.
در پایان این نشست سردار حمیدی پلیس راهنمایی رانندگی تهران بزرگ، سرهنگ کاویانی رییس پلیس امنیت، سرهنگ موقوفهای پلیس پیشگیری، سرهنگ شکیب معاون فناوری اطلاعات، سرهنگ عابدی معاون عملیات، سرهنگ گودرزی رییس پلیس فتا، آقای دکتر گودرزی رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران، نظری معاون بازرسی امور مناطق شهرداری تهران و جمعی از مدیران شهری از مرکز فرمان مترو تهران دیدن کردند.