استاندار مرکزی: تولیدات رسانهای و فرهنگی در قالب پویش جمع آوری زباله به خصوص در حریم جادهها مورد حمایت استانداری است.
او تاکید کرد: متاسفانه در حریم بعضی جادههای ارتباطی استان شاهد رهاشدگی زباله و پلاستیک هستیم که وضعیت بسیار تأسف انگیزی را ایجاد کرده که زیبنده استان مفاخر پرور و مردم فرهنگ دوست نیست.
نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: این پویش تقابل شمار بالای مردم متعهد در مقابل اندک مردم بیتعهد است و باید اذعان داشت این میزان رهاشدگی پلاستیک از سوی مردم و خودروهای عبوری در حریم جادهها، اوج بیفرهنگی و بیمسئولیتی مردم به نسل آتی است چرا که تجزیه پلاستیک در طبیعت، سالهای زیادی زمان میبرد.
مخلص الائمه با بیان اینکه در حوزه پسماندهای فسیلی و پلاستیکی باید اقدامات قابل توجهی در کلان کشور صورت گیرد، ادامه داد: پویش طرح جامع پسماند نخالههای ساختمانی باید از سوی دستگاههای اجرایی مربوطه انجام شود چرا که محیط زیست و همچنین مسیر جادههای ارتباطی استان را نازیبا کرده است.
او ادامه داد: این میزان اعتباری که از سوی دستگاههای اجرایی مربوطه و همچنین دوستداران محیط زیست در قالب پویش جمع آوری زباله هزینه میشود میتوانست در جهت رفاه مردم به خصوص اقشار مستضعف استان هزینه شود.
استاندار مرکزی عنوان کرد: امید است با انجام فعالیتهای فرهنگی بتوان در جهت افزایش آگاهی و ایجاد قوانین، قدمهای مؤثری برداشت تا شاهد بهبود شرایط در حریم جادههای ارتباطی باشیم.
سرپرست اداره کل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی نیز در این مراسم بیان داشت: شعار هفته زمین پاک (سرمایه گذاری در زمین با کاهش پلاستیک) است چرا که تجزیه پلاستیک در طبیعت ۳۰۰ سال زمان بر است و باید سعی شود در قدم اول مصرف و تولید زباله پلاستیک کاهش یابد.
مهدی حسینی مصطفوی افزود: اکنون سه سال متوالی توسط کارگران فصلی که به واسطه شیوع کرونا بیکار شدند، مراسم پاکسازی حریم جادههای ارتباطی استان در حال انجام است و این مراسم و پویش جمع آوری زباله امسال برای اولین بار در استانهای کشور انجام میشود.
او تاکید کرد: شهر مهاجران نیز طی ۲ سال اخیر به عنوان شهر سبز کشور برگزیده و تندیس دریافت کرده است و امید است این مهم استمرار داشته باشد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ضمن تاکید بر جمع آوری نخالههای ساختمانی در مسیر جادههای ارتباطی استان نیز گفت: انتظار میرود پلاستیک و زبالههای اطراف پمپهای بنزین و همچنین مجتمعهای خدمات رفاهی به دلیل تمرکز افراد نیز جمع آوری و پاکسازی شود و از سوی دستگاههای اجرایی ذیربط به این منظور تابلوهایی نصب شود.
مصطفوی خاطرنشان کرد: امید است تامین اعتبار در خصوص پاکسازی حریم جادهها از سوی استانداری و همچنین سایر دستگاههای اجرایی مربوطه در سالهای آتی نیز استمرار داشته باشد تا این اقدام فرهنگی منجر به کاهش تولید زباله از سوی مردم شود.
مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع برق و مجری این طرح در استان مرکزی نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: در سال اول و دوم اجرای پویش جمع آوری زباله، ۶۶ درصد حریم جادههای ارتباطی استان مرکزی پاکسازی شد و مصمم هستیم که تا انتهای جاری با تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی مربوطه، صنایع، کارگران و دوستداران محیط زیست ۱۰۰ درصد حریم جادههای استان را نیز پاکسازی کنیم.
علی اکبر بصیری افزود: طی دوسال گذشته ۳۰ هزار کیسه معادل ۴۵۰ تن زباله جمع آوری شد و امسال نیز زبالهها در سایت پسماند جمع آوری و انبار میشود.
او تاکید کرد: طی ۶ روز گذشته یک گروه هشت نفره نسبت به پاکسازی حریم جاده ارتباطی اراک به توره اقدام کردند و از فردا نیز این اقدام توسط یک گروه چهارنفره زبالههای حریم جاده تهران جمع آوری میشود.
مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت: میزان اعتباری که طی دو سال اخیر در این راستا هزینه شده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بود و میزان دستمزد کارگران در سال اول، ۱۰۰ هزار و سال دوم، ۱۵۰ هزار تومان بود که برای امسال این میزان دستمزد ۲۰۰ هزار تومان پیشبینی شده و احتمال افزایش این میزان حقوق وجود دارد و مجموع اعتبار برآورد شده در راستای این پویش هفت هزار میلیارد ریال است.