رئیس هيئت مديره جمعیت طرفداران ایمنی راهها گفت: نقش عامل انسانی در بروز سوانح رانندگی ۷۰ درصد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمد بخارایی امروز به مناسبت روز ملی ایمنی حمل و نقل در جمع خبرنگاران، افزود: نقش عامل انسانی در بروز سوانح جادهای ۷۰ درصد است و سهم سایر عوامل مانند خودرو یا جاده نا ایمن هر کدام ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
بخارایی با بیان اینکه آمار مربوط به وضعیت تصادفات جادهای بحرانی شده و تلفات ۲۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: ۲۵ درصد تلفات مربوط به تصادفات موتورسواران است؛ و این آمار نشان میدهد که در بحث سوانح و تصادفات رانندگی و جادهای به شرایط بحرانی رسیدهایم و باید جامعه به این موضوع حساسیت نشان دهد.
وی همچنین گفت: برخی معتقدند اجرای روکش آسفالت «ایمنی» محسوب میشود، این در حالیست که موضوع ایمنی فراتر از روکش کردن آسفالت است و به نگهداری مستمر راهها اعم از نصب نیوجرسی، نصب علائم راهنمایی، بازسازی شانه راهها و خط کشی راهها باز میگردد.
بخارايي افزود: نتیجه سفرهای جادهای نوروزی بسیار نگران کننده بود و آمار کشتهها به بالای هزار نفر رسید و تعداد مصدومان حوادث رانندگی نیز افزایش یافت.
رئیس هيئت مديره جمعیت طرفداران ایمنی راهها در پاسخ به سوالی در خصوص میزان بودجه نگهداری راهها، اظهار داشت: ۸۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش کل راههای کشور است که قادر به تخصیص اعتبار بهینه برای نگهداری راهها نیستیم و شاید نیم درصد ارزش راههای موجود، برای نگهداری جادهها مصرف میشود.
بخارایی با بیان اینکه ارتقا فرهنگ رانندگی، خودروسازی، راهسازی، کنترل و نظارت ترددهای جادهای و امدادرسانی باید در کنار هم انجام شود تا فرهنگ ایمنی حمل و نقل در جامعه جا بیفتد و فقط رانندگان نباید به تنهایی مورد خطاب قرار بگیرند، افزود: سه سند بالادستی در بخش ایمنی حمل و نقل داریم که متأسفانه به دلایل مختلف از جمله کم کاری برخی دستگاهها معطل مانده و اجرا نشده است.
در ادامه این نشست ناصر رزاق منش مدیرعامل جمعیت هواداران ایمنی راهها با اشاره به اینکه نظارتهای جادهای چندان قوی نیست، گفت: بر اساس اعلام پلیس راه در سفرهای نوروزی امسال ۱۰۰ هزار خودرو اعمال قانون و ۳۰ هزار دستگاه به پارکینگ منتقل شده اند.
علی ازاد عضو هیات مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راهها هم وجود رانندگان حادثه ساز را بسیار با اهمیت برشمرد و اظهار داشت:در حال حاضر ارزش کل راههای کشور حدوداً ۲۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش کل راههای کشور است که اگر بخواهیم طبق استانداردهای جهانی از این راهها نگهداری کنیم میبایست حداقل ۴ درصد ارزش این راهها را سالانه صرف نگهداری آنها کنیم.
آزاد همچنین گفت: مصرف آسفالت برای روکش راهها از ۲۸ میلیون تن در ۱۰ سال اخیر، به ۹ میلیون تن کاهش یافته است که نشان دهنده بالا بودن ایمنی راهها است.