سفیر بولیوی در ایران با قدردانی از ابتکار عمل امام خمینی (ره) در نامگذاری روز جهان قدس؛ مساله فلسطین را بزرگترین زخم و درد جهان دانست.
خانم رومینا گوآدالوپه پرز راموس در مصاحبه اختصاصی با سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما گفت: من نه فقط از ابتکار عمل امام خمینی استقبال میکنم بلکه از اقدام ایشان برای نامگذاری روز قدس بسیار قدردانی میکنم که زمینهای ایجاد کردند که همه ملتها برای یادآوری این موضوع، دست کم یک روز به خیابانها بیایند.
وی افزود: اگر بخواهم درباره فلسطین و بی عدالتیها علیه ملت این کشور صحبت کنم باید به قطعنامه ۱۸۱ سازمان ملل در سال ۱۹۴۸ اشاره کنم که در آن سرزمین فلسطین به دو بخش تقسیم شد.
سفیر بولیوی در تهران، دومین بی عدالتی درآور را مساله نکبت دانست که در آن صدها هزار خانواده فلسطینی از خانههای شان رانده و آواره شدند.
وی گفت: نکته سومی که باید به آن اشاره کنم اشغالی است که پس از جنگ ۶ روزه روی داد. حدود ۲۳۰ قطعنامه در زمینههای مختلف در سازمان ملل متحد تصویب شده است که نشان میدهد حقوق فلسطینیان رعایت نمیشود.
خانم پرز افزود: ۹۰ قطعنامه نیز در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسیده است که نشان میشود حقوق ملت فلسطین از جانب آن چه دولت اسرائیل مینامند نقض و ضایع میشود.
وی، ایجاد دیوار حائل به طول ۸۸۲ کیلومتر با خط مرزی که خط سبز نامید میشود از دیگر بی عدالتیها علیه ملت فلسطین برشمرد و گفت: ۲۰ کیلومتر این دیوار درون خاک فلسطین در زمینهای حاصل خیز و دارای آب کشیده شده است. شاعران ما در منطقه آمریکای لاتین این دیوار را دیوار خجالت مینامند.
خانم پرز افزود: با آن که دیوان بین المللی دادگستری به تخریب این دیوار رای داد، اما اقدامی در این باره نشد.
وی دیوار حائل را ناقض بسیاری از حقوق فلسطینیان دانست و گفت: این دیوار مانع از دسترسی افراد و کودکان فلسطینی به مدارس و مراکز آموزشی شده است و صهیونیستها هر روز آنان را از طریق تروریسم و سیاستهای غیرانسانی از زمینها و خانههای شان میرانند.
سفیر بولیوی در ایران همچنین با انتقاد از رفتار جانبدارانه مجامع بین المللی در قبال فلسطین افزود: اکنون ۱۶ تا ۱۸ جنگ در جهان در حال وقوع است، اما میدانیم که سازمان ملل متحد در باره همه آنها به یک شکل عمل نمیکند و جانبدارانه رفتار میکند.
خانم پرز اضافه کرد: سازمان ناتو هم همینطور است و با مخفی کردن اطلاعات، خیلی جانبدارانه عمل میکند به عنوان نمونه، پوتین و ارتش روسیه را به قتل ۴۰۰ نفر محکوم کردند در حالی که روسها، خودشان خواستار تحقیق در این زمینه شده بودند.
وی تصریح کرد: جنگ اوکراین نشان میدهد که مدافعان این کشور با ارائه تسلیحات در پی شعله ور نگه داشتن آتش این جنگ هستند در حالی که از سال ۱۹۴۸ تاکنون میتوانسند همین تسلیحات را برای کمک به فلسطینیان در اختیارشان قرار دهند.
سفیر بولیوی در ایران تاکید کرد: از این رو ما باید از موضع امام خمینی در موضوع فلسطین حمایت کنیم و اعتراض به صهیونیستها باید استمرار داشته باشد.
در روز قدس؛ نه فقط باید جنایات صهیونیستها را محکوم کرد بلکه باید برای پیشگیری از این جنایات؛ اقدامات عملی در پیش گرفت و سازمانها و نهادهای ذیربط بین المللی باید در این باره اقدام کنند.
خانم پرز، اقدام امریکا در انتقال سفارتش به قدس را یکی از علل به رسمیت شناختن جنایات صهیونیستها دانست و از سکوت جامعه جهانی در قبال این اقدام واشنگتن انتقاد کرد.
وی جلوگیری از ورود مردم فلسطین به مسجد الاقصی را نمونه دیگری از اقدامات ناقض حقوق ملت فلسطین برشمرد.
خانم پرز در پایان گفت: من به عنوان سفیر بولیوی در جمهوری اسلامی ایران که کشوری صلح طلب و مدافع قطعنامههای بین المللی هستیم باید بر دفاع از ملت فلسطین تاکید کنم و از ملتهای جهان بخواهم که در روز قدس برای حمایت از ملت فلسطین از خانههای شان بیرون بیایند تا رنج آنان برطرف شود.