معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: در صورتیکه سیستم ترمز عملکرد صحیحی نداشته باشد، امکان بروز فاجعه زیاد است.
سرهنگ جهانی گفت: در شرایطی که سیستم ترمز عملکرد صحیح و دقیقی داشته باشد، در جادههای خشک از لحظه ترمزگیری خودرو (سواری) با سرعت ۱۰۰ کیلومتر تا لحظه ایست کامل، تقریبا ۹۱ متر طی خواهد شد و امکان بروز فاجعه زیاد است. به همین دلیل توصیه میشود مالکین خودروها مراقبت از سیستم ترمز و رسیدگی به آن را جدی بگیرند.
معاون اجتماعی پلیس راهور بیان داشت: همواره باید نکاتی را در مورد سیستم ترمز خودرو بدانیم
۱- لنتهای ترمز را هر ۸ هزار تا ۱۰ هزار کیلومتر بازدید و با توجه به نوع رانندگی، حرکت در سرازیری، حمل بار و ... قبل از اتمام لنتها به تعویض آنان اقدام کنید.
۲- اتصالات، لوله و شیلنگهای سیستم ترمز را هر ۱۲ هزار کیلومتر بررسی و از سلامت آنها اطمینال حاصل نمائید.
۳- پس از پیمودن هر ۲۰ هزار کیلومتر اهرم ترمز دستی و میزان بازی آن را تنظیم کنید.
۴- لازم است میزان عملکرد ترمز هر ۸ هزار تا ۱۰ هزار کیلومتر بررسی شده و هر ۲ سال یکبار و یا پس از ۴۰ هزار کیلومتر کارکرد، روغن ترمز تعویض شود.
۵- در صورت روشن شدن چراغ ABS در داشبورد، نسبت به تعویض لنت اقدام کنید.
۶- چنانچه پدال ترمز به راحتی به پایین رانده میشود اغلب نشان دهنده احتمال نشت روغن ترمز است.
۷- وقتی ترمز میگیرید ماشین شما باید بصورت مستقیم یا به هر سمتی که بخواهید آن را حرکت دهید، حرکت کند. اگر ماشین شما به هنگام استفاده از ترمز به چپ و یا راست کشیده شود، احتمالا ساییدگی در لنتهای ترمز وجود دارد.
۸- شاید رایجترین علامت اشکال در ترمز، صدای خراشیدن یا سوت زدن است که هنگام فشار دادن ترمز شنیده میشود. این امر به دلیل اتمام لنت اتفاق میافتد.