مدیرانتشارات محراب قلم گفت: برگزاری بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای حضور همه کتاب دوستان در این رویداد بزرگ فرهنگی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما فریدون عبدالعظیم مدیر انتشارات محراب گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب همواره در تهران این تصور را بوجود آورده که نمایشگاه کتاب همیشه برای تهرانیها بوده است، اما حالا سراسر کشور احساس میکنند در نمایشگاه حضور دارند و نمایشگاه ملی میشود.
وی افزود: قبلا نمایشگاه بیشتر تهرانی بود البته بعضیها از شهرستانها هم میآمدند، ولی تعدادشان زیاد نبود، اما حالا همه مردم در سراسر کشور امکان خرید کتاب برایشان فراهم است و لذا تصمیم برای فروش مجازی تصمیم بسیار درستی بود.
عبدالعظیم درباره مزیتهای برگزاری نمایشگاه مجازی در کنار نمایشگاه حضوری گفت: به نظرم تصمیم خیلی درستی بود که وزارت ارشاد اتخاذ شد به دلیل اینکه تمام مخاطبین چه آموزشی چه دانشگاهی و چه کودک و همه کسانی که سلامت خودشان یا همراه شان برای شان مهم است میتوانند کتابهای مورد نظر خود را از طریق نمایشگاه مجازی تهیه کنند. ضمن اینکه تخفیفی که در بخش مجازی ارائه شده است مخاطب را به این بخش ترغیب میکند.
وی افزود: اگرچه ممکن است در بخش آموزشی یک مقدار حضور کمرنگی نسبت به دوره قبل داشته باشیم، ولی در بخش کودک و نوجوان این گونه نیست به دلیل اینکه کودکان نمیتوانند به طور مستقل از فضای مجازی خرید کنند به ویژه خردسال و کودک. ضمن اینکه حضور در نمایشگاه برای کودکان مهم است و، چون کودک هم در فرایند انتخاب و خرید اندکی دخالت دارد دیدن کتاب و تورق آن مطرح است؛ بنابراین فکر میکنم در بخش کودک از اقبال خوبی برخوردار شویم و افت نداشته باشیم، اما در دو بخش دانشگاهی و آموزشی پیشبینی من کاهش مخاطب است.
این ناشر کتاب به منظور هر چه بهتر برگزار شدن نمایشگاه پیشنهاد داد: به دلیل مسائل کرونا تبلیغ در یک حد متعارف باشد. آنجا هم امکانات رفاهی زیادی برقرار باشد، چون باعث میشود در مواقعی که فضای داخل شبستان شلوغ میشود در محوطه بیرونی امکان استراحت کردن فراهم باشد.
وی گفت: مسأله دیگری که بسیار اهمیت دارد اطلاع رسانی است. بسیار مهم است که مردم خیلی سرگردان نشوند و بتوانند کتاب مورد نیاز خود را زودتر تهیه کنند و از غرفهها و فضای شلوغ نمایشگاه بهخصوص در روزهای پنجشنبه و جمعه خارج شوند. برهمین اساس درخواستم این است که حتما بحث اطلاع رسانی و تبلیغات درون محیطی داخل نمایشگاه فراموش نشود و به هر شکلی که میتوانند اطلاع رسانی کنند به طوری که مردم کمتر وقتشان هدر برود و هر چه سریعتر بتوانند از نمایشگاه خارج شوند.
عبدالعظیم در پایان با اشاره به تازههای این نشر گفت: انتشارات محراب اهل قلم در سال ۱۴۰۰، ۲۷۵ عنوان کتاب چاپ کرد که ۱۲۷ عنوان آن، چاپ اول است که به لحاظ تعدادی در دوران کرونا نسبتا کم سابقه است و عمدتاً در زمینهی آموزشی ادبیات قصه شعر و داستان برای کودکان و نوجوان است.
سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی نمایشگاه تهران از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشتماه در محل مصلی امام خمینی (ره) به دو شکل حضوری و مجازی برگزار میشود.