اتصال راه آهن خرمشهر-بصره، مسیری که دسترسی به دریای مدیترانه را از طریق اتصال ریلی فراهم می کند.
رایزنیها با طرف عراقی
نیمه تابستان ۱۴۰۰ رییس جمهور کشورمان در دیدار رئیس جمهور عراق خواستار سرعت بخشیدن در اجرای این طرح شد. طرحی که در ایستگاه نقطه صفر مرزی متوقف شده است.
دی ماه همان سال نیز وزیر راه و شهرسازی کشورمان در سفری به عراق با رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیر حمل نقل عراق در مورد این پروژه دیدار و گفتگو کرد.
رستم قاسمی در گفتگو با خبرنگار صداوسیما در بغداد گفت: حاصل این سفر و نتیجه رایزنی در مورد راه آهن شلمچه بصره یک توافقنامه جدید بود.
وی افزود: نتیجه خوب این توافقنامه سرعت دادن به عملیات اجرایی اتصال این خط ریلی از بصره به شلمچه است.
معاون وزیر راه و مدیرکل راه آهن کشور که در اسفندماه ۱۴۰۰ بازدیدی از این خط ریلی در مرز شلمچه داشت از پیگیریها و رایزنیها با طرف عراقی خبر داد.
سید میعاد صالحی میگوید: این طرح با مشکلات سیاسی و امنیتی همراه است و در دیدار اخیر وزیر راه با مسئولان عراقی در تلاش هستیم که این مشکلات گام به گام حل شوند چرا که بیشتر این خط ریلی در خاک عراق قرار دارد.
واگنهای باری در ایستگاه شلمچه متوقف میشوند
رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر میگوید: در حال حاضر واگنهای بار کلینگر مواد اولیه تولید سیمان را تا شلمچه برای صادرات به عراق حمل میکنند.
هانی فیصلی میافزاید: پس از رسیدن این واگنها بار مورد نظر در کامیونها تخلیه و سپس از راه زمینی به عراق صادر میشود.
فشار سیاسی آمریکا به عراق
کارشناس سیاسی منطقه میگوید: اتصال راه آهن خرمشهر-بصره، نخستین مسیر ریلی ایران به سمت همسایه غربی است و میتواند دسترسی به دریای مدیترانه از طریق اتصال ریلی به بندر لاذقیه در سوریه را فراهم کند.
دکتر حسن هانی زاده تصریح میکند: فشارهای خارجی علیه دولت عراق که از سوی آمریکا است تاکنون مانع کامل شدن این طرح شده است.
با تکمیل این خط ریلی همچنین زائران ایرانی و کشورهای اطراف میتوانند با قطار از شلمچه راهی عتبات عالیات شوند.
چرا دو کشور شیعه نمیتوانند ؟؟؟
شعر مولوی گاه چنین مصداقی دارد
ای بسا هندو و شیعه همزبان
ای بسا دو شیعه چون بیگانگان
یعنی واقعا زیبا نیست . این کریدور بصورت مسافری قابل راه اندازی هست . اولین قطار هم قطار مشهد قم شلمچه بصره نجف میتواند باشد ۲۰ کیلومتر فاصله ای نیست