معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران از جوجه ریزی ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعهای در مرغداریهای گوشتی استان در فروردین ماه امسال خبر داد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: تعداد جوجه گوشتی تولیدی کارخانجات جوجه کشی استان ۵۲ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۱۶ قطعه و جوجه گوشتی تولیدی مزارع مرغ مادر گوشتی ۳۱ میلیون و ۹۴ هزار و ۱۰۱ قطعه است.
احمدی حاجی تعداد جوجه ریزی در مزارع مرغ گوشتی استان در فروردین ماه امسال را حدود ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه اعلام و افزود: پیش بینی میشود با این تعداد جوجه ریزی، ۲۸ هزار و ۷۰۰ تن گوشت سفید در استان تولید و به بازار مصرف عرضه شود.
وی درباره جوجه ریزی مرغ گوشتی استان، اظهار کرد: در حال حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استانها دارد.
این مسوول تصریح کرد: هم اکنون سهم جوجه ریزی نژادهای مرغ گوشتی کشور برای راس، آپلاس، کاپ و آرین به ترتیب ۴۷، ۲۲، ۱۶ و ۱۴ درصد بوده و این در حالی است که سهم جوجه ریزی نژادهای مزبور در مازندران به ترتیب ۳۸، ۳۱، ۱۳ و ۱۸ درصد است که نشان میدهد با برنامه ریزیهای انجام شده مقدار جوجه ریزی نژاد آرین در مازندران در مقایسه با سایر استانها افزایش داشته و ۴ درصد بیشتر است.
احمدی حاجی افزود: بر اساس اطلاعات سامانه سماصط مقدار جوجه ریزی مرغ گوشتی در استانهای کشور متفاوت بوده و بیشترین مقدار جوجه ریزی به ترتیب در استانهای مازندران، گلستان، گیلان، فارس، خراسان رضوی و اصفهان است که مجموعا ۵۲.۵۶ درصد کل جوجه ریزی کشور را انجام دادند و استان مازندران با ۱۱.۸۹ درصد، رتبه اول را داراست.
وی با اشاره به اینکه فروردین ماه امسال میزان جوجه ریزی مرغ گوشتی در کشور ۱۳۱ میلیون قطعه بود که مازندران با ۱۵.۷ میلیون قطعه معادل ۱۱.۹ درصد آن را محقق کرد، افزود: این مقدار جوجه ریزی در یک ماه برای اولین بار در دوران قبل و بعد از انقلاب در استان اتفاق افتاد.
این مسوول با بیان اینکه با برنامه ریزیهای انجام گرفته و اختصاص نهاده دولتی برای واحدهای مرغ گوشتی فاقد مجوز یا فاقد پروانه معتبر، تعداد ۱۸۲ واحد به ظرفیت ۲ میلیون قطعه ساماندهی شد، گفت: با معرفی آنها برای جوجه ریزی یکدورهای و تامین ۹ هزار و ۸۰۰ تن نهاده در سامانه بازارگاه برای این واحدها انجام یافت که عمدتا جوجه ریزی نژاد آرین داشتند و سبب افزایش قابل ملاحظه جوجه ریزی گوشتی شد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: سه ماه اخیر میزان جوجه ریزی مزارع مرغ گوشتی استان از ۱۳.۸ میلیون قطعه در بهمن ماه سال گذشته به ۱۵.۷ میلیون قطعه در فروردین ماه امسال رسید که ۱۳ درصد افزایش را نشان میدهد و در مقایسه با ۱۲.۶ میلیون قطعه فروردین سال قبل، ۲۳ درصد رشد داشت.
وی با بیان اینکه فروردین ماه واحدهای مجاز و غیرمجاز در مجموع حدود ۲.۸ میلیون قطعه جوجه ریزی نژاد آرین داشتند که تولید گوشت مرغ آن بالغ بر ۴ هزار و ۹۰۰ تن خواهد بود، گفت: با توجه به تولید گوشت مرغ فروردین ماه با ۱۵.۷ میلیون قطعه جوجه ریزی که معادل ۲۸ هزار تن بود، حدود ۱۸ درصد آن سهم نژاد آرین است.