محدودیت های شدید هم، مانع از گسترش شیوع کرونا در شانگهای و پکن نشده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، مقامات شانگهای با ساخت موانع و بر پا کردن حصارهای فلزی در تلاشند که از خروج مردم از خانه هایشان در دوران قرنطینه به دلیل شیوع کرونا جلوگیری کنند.
ابتدا مجری شبکه گفت: «سلینا ونگ از کانمینگ در چین، با تازهترین اخبار همراه ماست. خود او هم به تازگی قرنطینهای سه هفتهای را آغاز کرده است. سلینا، مسئولان با خودشان چه فکر کرده اند که در خیابان ها، حصار کشیده اند؟»
سلینا ونگ، خبرنگار بین الملل این شبکه، در پاسخ گفت: «درسته، مسئولان شهر شانگهای در جادههای عمومی و بعضی از مناطق مسکونی، حصارهای فلزی برپا کرده اند و مانع ساخته اند. هدف از این کار جلوگیری از سفر مردم به محلههای دیگر و تحت کنترل درآوردن مناطقی است که شدیداً درگیر کرونا شده اند، اما چنین اقداماتی باعث عصبانیت بیشتر مردم شانگهای شده است. بیشتر جمعیت ۲۴ میلیونی این شهر پیش از این هم احساس میکردند در این شهر حبس شده اند؛ آنها هفته هاست که در خانه هایشان مانده اند و هنوز هم نمیتوان پایانی برای این شرایط متصور شد. خشم و درماندگی همین طور بیشتر و بیشتر میشود. بسیاری از مردم به سختی میتوانند غذا تهیه کنند یا به خدمات پزشکی دسترسی پیدا کنند. این در حالی است که موارد ابتلا به کرونا در شانگهای همین طور رو به افزایش است و روز یکشنبه تعداد مبتلایان به ۱۹ هزار نفر رسید.
با وجود حالت خشم و درماندگی در بین مردم، مقامات چین همچنان به اجرای راهکار به صفر رساندن تعداد ابتلاهای کرونا اصرار میورزند. هر فردی که نتیجه آزمایش کرونای او مثبت باشد و افرادی که در ارتباط نزدیک با او بوده اند، به اقامتگاههای دولتی تعبیه شده برای قرنطینه برده میشوند و هیچ استنثایی در این زمینه وجود ندارد. ماجرا فقط به شانگهای محدود نمیشود. سویه اومیکرون باعث گسترش شیوع ویروس کووید-۱۹ در سراسر کشور شده است و بیش از دهها شهر به نوعی تحت قرنطینه یا محدودیتهایی قرار گرفته اند. این رویه حتی حالا شروع به تاثیر گذاشتن بر پکن، پایتخت چین هم کرده است. آنها از روز جمعه، ۶۰ مورد ابتلا گزارش کرده اند و مقامات هشدار داده اند که بزودی شرایط از نظر ابتلا وخیمتر خواهد شد. پکن، پایتخت کشور است و شرایط آن بسیار حساس است. در آنجا از خروج بعضی از شهروندان از محله شان ممانعت به عمل آمده است و در بزرگترین منطقه آن، آزمایشهای گسترده انجام میشود. ساکنین پکن شروع به ذخیره کردن مواد خوراکی کرده اند، چون نگران هستند که شرایط بدتر شود، حتی با اینکه تعداد تلفات در چین بسیار کمتر از کشورهای دیگر است و به همین دلیل، خیلیها معتقدند که آیا اصلاً نیازی به اجرای چنین راهکاری هست یا خیر.»