کارشناسان معتقدند؛ اگر در زمینه تولید و توسعه فناوری مواد پیشرفته به دانش و تخصص بومی متکی شویم؛ اشتغالزایی و ثروت زیادی برای کشور خلق میشود.
با وجود پیچیدگیهای فناورانه و تخصصی این عرصه، فناوران ایرانی توانستند گامهای بزرگی در این زمینه بردارند و بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر ۹۳۵ شرکت دانش بنیان در زمینه توسعه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی فعالیت میکنند و این صنعت را در ۵ حوزه «محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی»، «مواد پیشرفته (پلیمرها و کامپوزیت ها)»، «بستههای دانش فنی واحدهای پالایشی و پتروشیمی»، «فناوری نانو» و «مواد پیشرفته (سرامیکها و فلزات)» توسعه داده اند.
شرکت هایی، چون «نفت پارس»، «پزشک افزار پهناب کاسپین»، «آتیه رزین شریف»، «کرمان پلیمر رایان»، «بهشت کویر آریانا»، «پترو سیال امیرکبیر»، «بهین شیمی صنعت شایسته»، «زیست سوخت قهستان»، «فرآوری استرانسیم سدید»، «دانش بنیان نو اندیش فناوری تروند» و ... تنها بخش کوچکی از این شرکتهای فعال و توسعه دهنده فناوریهای مبتنی بر مواد پیشرفته هستند.
حوزه فناوریهای مواد پیشرفته، شامل فلزات، سرامیکها، پلیمرها و کامپوزیتهای پیشرفته و فرآیندهای ساخت و تولید آنها است، اما با توجه به اینکه فناوریهای نوظهور با سرعت زیادی در حال توسعه هستند توسعه دهندگان فناوری همچنان به کشف و استفاده از موادی میپردازند که ویژگیهای جدید یا پیشرفتهای دارند که عملکرد را نسبت به محصولات و فرآیندهای معمولی بهبود میبخشد.