چین در صدد ساخت سامانهای است که بتواند به شکل کارآمدی سیارکها را رصد کند و مسیر آنها را تغییر دهد، تا از زمین در برابر برخورد احتمالی محافظت کند.
«وو یانهوا»، معاون اداره ملی فضایی چین روز گذشته فاش کرد که پکن انتظار دارد به عنوان بخشی از یک آزمایش در مقطع زمانی در سال ۲۰۲۵ با یک سیارک برخورد کند.
وو در جریان رویداد روز فضایی چین به تلویزیون مرکزی چین گفت: قرار است سامانهای برای نظارت بر سیارکهای نزدیک به زمین راه اندازی شود، این سامانه دفاعی قادر به محافظت از فضاپیما هم خواهد بود.
این سامانه که شامل عناصر زمینی و فضایی است، قرار است سیارکها را فهرست بندی و تجزیه و تحلیل کند تا مشخص شود کدام یک تهدید بالقوه برای زمین یا فعالیتهای بشر در فضا هستند. او توضیح داد که این سامانه به طور خاص، شامل یک چارچوب شبیهسازی رایانهای است که امکان مدل سازی برخورد احتمالی سیارکها را دارد.
گلوبال تایمز گزارش داد که این پروژه هنوز در انتظار تایید مقامات چینی است و نیاز به هماهنگی چندین بخش دارد.
چین تنها کشوری نیست که نگران تهدید سیارکها برای زمین است. ناسا هم در حال پیشبرد پروژه مشابهی بوده است. در نوامبر ۲۰۲۱، آژانس فضایی آمریکا کاوشگری را به فضا پرتاب کرد که برای حمله به یک سیارک کوچک طراحی شده است. هدف از این پرتاب این بود که آزمایش کنند آیا تغییر مسیر سیارک از طریق برخورد امکان پذیر است و آیا این پرتاب میتواند دفاع سیارهای موثری در برابر چنین تهدیدی باشد.
این کاوشگر بر روی یکی از موشکهای «فالکون ۹» اسپیس ایکس، به نام «دارت» نصب شده است و قرار است به یک صخره فضایی کوچک که به دور یک سیارک بزرگتر میچرخد، برخورد کند و سرعت قمر کوچک را کسری از درصد تغییر دهد، اما به اندازهای که از زمین قابل مشاهده و اندازه گیری است. انتظار میرود این کاوشگر حدود ۱۰ ماه پس از پرتاب به هدف خود برسد.
ناسا اکتبر گذشته اعلام کرد هیچ سیارک شناخته شدهای در مسیر برخورد با زمین در ۱۰۰ سال آینده قرار ندارد که بتواند آسیب جدی وارد کند. با این حال، اضافه کرد که ۶۰ درصد این سنگهای فضایی ممکن است کشف نشده باشند.
یک شهاب سنگ در سال ۲۰۱۳ بر فراز شهر «چلیابینسک» روسیه منفجر شد. اگرچه این شهاب سنگ در اتمسفر سوخت و فقط قطعات کوچکی از آن به زمین رسید، اما این انفجار بیش از ۱۶۰۰ زخمی برجای گذاشت و دهها نفر در بیمارستان بستری شدند.