عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس، با اشاره به گزارش شبکه خبر درباره پیگیری موضوع واردات کالای لوکس با ارز نیمایی، توضیحاتی ارائه داد.
آقای خضریان، مدیریت واردات را از جمله این موارد دانسته و افزوده است: برخی کالاها نیز هستند که علیرغم نیاز بازار داخلی، دشمن با تحریم آن تلاش کرده است ضمن ایجاد نارضایتیهای داخلی، زمینه امتیازگیریهای خارجی را فراهم کند.
وی خروج دو شرکت لوازم خانگی کرهای از بازار ایران را بدون انجام تعهدات، از مصادیق این سیاست دشمن عنوان کرد و نوشت: البته به محض کنترل بازار با مجاهدت تولیدکنندگان داخلی و عبور از بحرانی که بازار لوازم خانگی کشور را دچار چالش کرد، این دو شرکت تلاش کردند مجددا سهمی از بازار ایران به خود اختصاص دهند که بهدرستی از واردات آنها که روزی برای ضربه زدن رفته بودند، جلوگیری به عمل آمده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ افزوده است: آنچه، اما خارج از منطق است، خرده گرفتن به مردمی است که روزگاری اقدام به خرید این کالاها کردند و پس از ممنوعیت ورود، همچنان از آن بهره میبرند؛ و یا خرده گرفتن به اینکه چطور با داشتن این کالاها از ممنوعیت ورود لوازم خانگی کرهای به کشور به دلیل همراهی با تحریمها حمایت میکنند.
آقای خضریان نوشته است: موضوع جلوگیری از ورود یک مدل گوشی لوکس با ارز نیمایی نیز از جمله مواردی است که شامل هر دو حالت میشود. این کالا از سویی به دلیل اختصاص ارز برای کالاهای اساسی، امکان تخصیص ارز نیمایی ندارد و از سوی دیگر شرکت آمریکایی سازنده این نوع گوشی، کاربران و نرمافزارهای ایرانی را تحریم کرده است. لذا تصمیمگیری درباره واردات یک مدل گوشی لوکس با ارز نیمایی که سالانه چندصد میلیون دلار به خود اختصاص میدهد، جهت تامین کالاهای اساسی جامعه و مقابله با تحریمها، به معنای تقبیح کردن کسانی که یک گوشی غیرلوکس از این مدل در اختیار دارند، نیست و حتما چنین نگاهی منطق ندارد.