آش رشته سرشار از انواع ویتامین ها، پروتئینها و کربوهیدرات است به همین علت فواید بسیار زیاد و بی نظیری برای سلامت بدن دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آش رشته از غذاهای سنتی و معروفترین آشهای ایرانی است که شامل چهار گروه مواد غذایی بوده و غذای کاملی محسوب میشود. این آشکه در اکثر نقاط ایران طبخ میشود، ریشه سنتی داشته و در مراسم مختلف مانند ماه رمضان و برخی مهمانیها و پشت سر مسافر نیز پخته و پخش میشود.
طبع آش رشته
آش رشته غذای کاملی است که شامل چهار گروه مواد غذایی بوده و به دلیل مواد غذایی مانند رشته، انواع سبزی ها، حبوبات و گاهی نیز آب گوشت، کشک و یا ماست، سرشار از انواع ویتامین ها، پروتیین ها، کربوهیدرات است. در طب سنتی آش رشته طبعی معتدل دارد.
فواید آش رشته
تامین انرژی بدن - سلامت دندان و استخوانها - سلامت استخوانها - رفع یبوست - تامین پروتئین بدن - جلوگیری از سرماخوردگی - ضد نفخ
دیگر فواید آش رشته
لوبیا چیتی آش رشته منبعی عالی از پروتئین و فیبر میباشد و برای جلوگیری از یبوست و دیگر مشکلات گوارشی مفید استو با مهار افزایش سطح قند خون پس از غذا سبب ثابت شدن آن خواهد شد.
حبوبات آش رشته مانند لوبیا چیتی و عدس دارای آهن میباشند و برای زنان باردار و شیرده و نوجوانان و کودکان بسیار مفید است.
نخود موجود در آش رشته به دلیل داشتن منیزیم موجب بهبود گردش خون در بدن و کاهش خطر حمله قلبی میشود.
عدس یکی از حبوبات کم کالری آش رشته میباشد که دارای منگنز، آهن، فسفر، مس، ویتامین B۱ و پتاسیم نیز است.
مضرات آش رشته
آش رشته یک غذای کامل است که دارای مواد مغذی و مهمی به ویژه انواع ویتامین، املاح، پروتئین، کربوهیدرات و … و دارای خاصیتهای بسیاری است، اما نباید در خوردن آن زیاده روی نمود و نباید آن را در سیر داغ و پیاز داغ و نعناع داغ و روغن غرق کرد.