شهردار تهران تاکید کرد در آستانه تشکیل قرارگاه جمعیت هستیم تا ظرفیتهای این حوزه را جمع و خدمت و امکان مرتبط به خانوادهها فراهم کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی صبح امروز با حضور در شصتمین جلسه شورا ضمن تسلیت شهادت حضرت علی (ع) افزود: امسال در تصمیمی که گرفته شد برای اولین بار طی ۵۰ سالی که از تاسیس بهشت زهرا (س) میگذرد، بنا شد در ماه مبارک رمضان بهشت زهرا (س) ۲۴ ساعته باشد و در قطعات مربوط به ۳۰ هزار شهید گرانقدر، ۲۴ ساعته ارائه خدمت میشود و این مسأله سبب شد که در ایام لیالی قدر عنایت ویژهای نسبت به بهشت زهرا (س) رقم بخورد و شب ۲۱ ماه مبارک رمضان یک شب تاریخی در این فضا بود؛ این حکایت از این دارد که مسئولیتهای ما سنگین است و باید ناظر به ظرفیتهای شهر دقت لازم را داشته باشیم.
درهمین ارتباط : در شصتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران چه گذشت؟
شهردار تهران در ادامه پیرامون تفاهم نامههای شهرداری با سایر دستگاهها عنوان کرد: در این دوره جنس مدیریت خود را مدیریت مشارکتی قرار دادیم و چشم انداز ۱۰ ساله خود را تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام و به گفتمان خدمت و پیشرفت توجه کردیم و شعار ما نیز تهران؛ شهر تلاش و سرزندگی بود؛ لذا برای تحقق مدیریت مشارکتی از اولین اقدامات، راه اندازی قرارگاهها بود تا اهداف واحدی را با مشارکت سایر نهادها و دستگاهها دنبال کنیم که دغدغههای جدی نظام و شهر تهران است.
وی با بیان اینکه در آستانه تشکیل قرارگاه جمعیت هستیم ، توضیح داد: یکی دیگر از رئوس ما ایجاد تفاهم نامهها با دستگاهها بود تا از اختیارات قانونی در دولت و مجلس و شورای شهر به عنوان یک قاعده استفاده کنیم و بتوانیم از طریق تفاهم نامهها یک بستر جدی برای ارائه خدمت داشته باشیم.
قرارگاهها امکان استفاده از ظرفیتهای بیشتری را میدهد
زاکانی با اشاره به اینکه برهم انباشتگی مشکلات در تهران شرایطی را ایجاد کرده که حل این مشکلات از عهده یک دستگاه خارج است، بیان کرد: لذا ایجاد قرارگاه ها برای جایگزین کردن مدیریت واحد شهری و تفاهمات بین شهرداری و دستگاههای مربوطه به ما کمک می کند که امکان استفاده از ظرفیت های بیشتری را داشته باشیم؛ بنابراین کارشناسی کردن ابعاد مختلف برای تنظیم این تفاهم نامه ها ریلی برای ما و وزارت خانه ها و دستگاه های مختلف ایجاد کرده است.
شهردار تهران همچنین اظهار کرد: تفاهم با وزارت راه افقی را برای ما باز کرد تا از ظرفیتهای قانونی در قانون جهش مسکن بهره ببریم و نوسازی شهری را در محدوده بافت های فرسوده و از طرفی توسعه دقیق را در بافت های راکد شهر داشته باشیم و رونقی را در ساخت و ساز برای تامین نیازها از جمله بحث مسکن استطاعت پذیر صورت دهیم؛ از این رو ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی مورد توجه قرار گرفت.
کاهش مصرف سوخت، بهرهمندی از تسهیلات و حرکت در مسیر دانش و اشتغال پایدار با تفاهم با وزارت نفت
وی یاداور شد: اخیرا هم شاهد این بودیم که با وزارت نفت تفاهم نامه ای امضا کردیم و اساس آن این بود که چارچوبی را دنبال کنیم که کاهش مصرف سوخت را در تهران و به تبع آن کاهش آلایندگی و هوای پاک را شاهد باشیم؛ این تفاهم نامه سرفصلی داشت که مربوط به حوزه توسعه مترو و اتوبوس و به ویژه اتوبوس برقی و تاکسی های هیبریدی بود و امکانی را فراهم می کند که سطح مصرف سوخت را کاهش و از تسهیلات قانونی آن استفاده کنیم.
زاکانی با اشاره به توجه به توسعه فناوری های نوین در تفاهم با وزارت نفت گفت: بنا شد با توسعه شرکت های دانش بنیان که ناظر به مدیریت انرژی در تهران فعالیت می کنند دست به دست هم دهیم این موضوع را به صورت فناورانه پیگیری کنیم و هم به وزارت نفت و هم به شهرداری کمک شود امکانات، تسهیلات و حرکت در مسیر دانش و اشتغال پایدار را به ارمغان بیاورند.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه باید با توسعه زیرساخت های شهری و کاهش مصرف سوخت از تسهیلات استفاده کنیم، عنوان کرد: یکی از این موارد اصلاح معابر بود که ما به ازای اصلاح آن، موجب کاهش سفرهاو مصرف سوخت میشود؛ بر همین اساس اصلاح ۹۸ تقاطع که ۷۰۰ کیلومتر راه مردم را کوتاه میکند در برنامه قرار دارد و ما به ازای آن از موارد و تسهیلات این کار استفاده می کنیم.
تفاهمنامه با وزارت نیرو؛ در دستور کار
وی با بیان اینکه ماهها طول کشید تا گروههای کارشناسی با هم به بحث و تبادل نظر بپردازند و به یک چارچوب مشخص برسند و بعد از آن منجر به یک تفاهم نامه جدی شود، ادامه داد: تفاهم نامهای با وزارت نیرو در دو سطح در دستور کار است؛ یکی ناظر به انرژی و برق از جمله پستهای برق که نیاز به بازبینی دارند و فرصت جدیدی را برای تهران خلق میکند و دیگری ناظر به مصرف انرژی با بازبینی در روشنایی معابر که چند هزار روشنایی ظرف دو سال تغییر میکند تا ۲۰۰ مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم.
توسعه ایستگاههای شارژ با همکاری وزارت نفت و نیرو
زاکانی با اشاره به اینکه ما به ازای بهره مندی شهر از یک روشنایی مناسب از طرفی به واسطه صرفه جویی منابع لازم نیز فراهم میشود، اضافه کرد: همچنین با مصرف درست برق در ساختمانها بالغ بر ۲۶۰ مگاوات برق قابل صرفه جویی است؛ بنا شد شروع این کار را از طریق ساختمانهای شهرداری و ساختمانهای مرتبط با آن داشته باشیم؛ بخش دیگر در این سرفصل ایستگاههای تغذیه و بهره مندی ماشینها و موتور سیکلتها برای مجموعههای برقی بود که قرار شد وزارت نیرو مواردی را فراهم کند و وزارت نفت نیز توسعه ایستگاههای شارژ را مورد توجه قرار دهد.
تامین آب مصرفی فضای سبز پایتخت با استفاده از پسابها
شهردار تهران بیان کرد: در تفاهم با وزارت نیرو سرفصل بعدی ناظر به جمع آوری آبهای سطحی و فاضلاب شهر تهران است؛ منطقه ۲۲ از نظر وضعیت فاضلاب یک عقب افتادگی جدی دارد، بر همین اساس بنا شد ۴ نقطه مدنظر برای ایستگاههای تصفیه در اختیار وزارت نیرو قرار داده شود که اولین مجموعه را تحویل دادیم تا بعد از ۲ سال تصفیه خانهها در این ۴ نقطه شکل بگیرد؛ مجموعه میزان آب مصرفی برای فضاهای سبز شهری موضوع دیگر در این تفاهم بود که با افق ۲۱۰ میلیون لیتر در روز، در حال حاضر بخشی از آبیاری از طریق بازچرخانی آب انجام و قرار شد در سالهای آتی کل آب فضاهای سبز را از پساب آبهای فاضلاب داشته باشیم.
نیاز تهران به توسعه ۱۷۰ کیلومتری شبکه آبهای سطحی
وی سرفصل بعدی در تفاهم با وزارت نیرو را کارهای مشترک ناظر به آبهای سطحی برشمرد و توضیح داد: تهران نیاز به ۷۰۰ کیلومتر شبکه آبهای سطحی دارد که ۵۳۰ کیلومتر آن اجرا شده و ۱۷۰ کیلومتر نیاز به توسعه داریم که طبق برنامه باید تا سال ۱۴۲۰ تکمیل شود، ولی ما بنا داریم این کار را ظرف ۶ سال انجام و با وزارت نیرو تعامل جدی داشته باشیم؛ همچنین قرار شد میزان تولید انرژی که انجام میدهیم را وزارت نیرو از ما خریداری کند، مثلا در ۸ مجموعه فرامنطقهای که از طریق نقاط تفکیک زباله ایجاد خواهد شد در بخش هاضمها و تولید انرژی وزارت نیرو از ما خریداری کند و یک درآمد پایدار شهری را برای تهران فراهم کنیم؛ علاوه بر این در رود دره فرحزاد اعمال قانون از طریق وزارت نیرو برای پاکسازی آن و طراحی برای خطوط انتقال انرژی به زیر زمین و آزادسازی فضاهای زیر این خطوط فشار قوی برای امکان توسعه شهری در مناطق درگیر از دیگر تفاهمات با وزارت نیرو است.
پیرامون پادگانهایی مانند ۰۶، جی، دوشان تپه و کوهک نیازمند تفاهم هستیم
زاکانی با بیان اینکه تفاهم نامه بعدی با نیروهای مسلح امضا شد، گفت: بخش عمدهای از زمینهایی که از دوران قبل در شهر رها شده بوده متعلق به نیروهای مسلح است و قانون انتقال پادگانها به خارج از شهر نیازمند مراوده و تعامل است و در این راستا پیرامون پادگانهایی مانند ۰۶، جی، دوشان تپه و کوهک نیازمند تفاهم هستیم، بنابراین بنا شد در قالب یک تفاهم و چارچوب مشخص این موضوع را پی بگیریم و در کنار آن ساخت و سازهایی که این نهاد انجام میدهد نیز با شهرداری دنبال و مورد تفاهم قرار بگیرد و نهایتا تفاهم نامه کلی با ستاد کل نیروهای مسلح امضا شد تا گره از مشکلات شهر باز کنیم.
کلنگزنی ۶ هزار واحد مسکونی خرداد ماه
شهردار تهران افزود: با بنیاد مسکن تفاهم کردیم که ۱۰ هزار واحد مسکونی را بسازد؛ در بافتهای فرسوده ۴ هزار واحد کلنگ زنی شد و ۶ هزار واحد نیز خرداد ماه کلنگ زنی میشود، همچنین سطح اول تفاهم با بنیاد مستضعفان ناظر به املاکی است که مورد تعارض و نظر طرفین است و باید مسائل و معضلاتی که از قبل باقی مانده را حل و فصل کنیم و سطح دوم تفاهم ناظر به بهره مندی از ظرفیتها برای ساخت و ساز و توسعه شهر تهران است.
تحول در تهران با همکاری و مشارکت مجموعههای مردمی
وی ادامه داد: تفاهم با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را نیز در دستور کار داریم تا از این ظرفیتها به بهترین نحو استفاده کنیم؛ بنابراین سطح اول ناظر به ایجاد قرارگاهها و سطح دوم کار مشارکتی مربوط به تفاهم نامهها است و در صورت اجرایی شدن آنها گرههای بزرگی از تهران باز خواهد شد؛ سطح سوم مدیریت مشارکتی نیز ناظر به همکاری و مشارکت مجموعههای مردمی است که تحت عنوان مشارکت با مجموعه فعالین در شهر کار جدی را دنبال میکنیم تا با ایجاد یک خدمت شایسته زمینه مشارکت مردم برای تحول در تهران را فراهم کنیم.
توسعه فناوری در پایتخت با استفاده از ظرفیت علم و دانش
زاکانی با بیان اینکه تاکنون دو جلسه با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شده است، افزود: کارگروهی در آخرین جلسه هفته گذشته تشکیل شد تا سرفصلهای مختلفی تعیین شود. قرار است که علاوه بر استفاده از ظرفیت بالای علم و دانش در دانشگاهها و پژوهشگاههای شهر تهران، حوزه فناوری هم در شهر تهران توسعه یابد تا با اشتراک گذاری ظرفیتهای ویژه، توسعه فناوری در پایتخت رخ دهد.
به زودی تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد میشود
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: با تصویب سازمان فناوریهای نوین، این کار حتماً تسریع خواهد شد تا در ابعاد مختلف به شهر تهران کمک کند. مقرر شد که کارگروه در مدت زمان ۲۰ روزه، پیشنهادات خود را ارائه دهد تا در ماه آینده، تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری به امضاء برسد. امکانات و اقتضائات بسیاری در شهر تهران وجود دارد که مدیریت شهری با اشتراک گذاری توانمندیهای موجود میتواند جهشی در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین داشته باشد.
میزان خدمات بهداشتی ارائه شده به شهروندان، قابل پذیرش نیست
شهردار تهران ضمن اشاره به پیگیری تفاهم نامهای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: شهر تهران از بعد بهداشتی، فقیر است. میزان خدمات بهداشتی که به شهروندان ارائه میشود قابل پذیرش نیست، اما از بعد درمانی بسیار غنی و توانمند بشمار میرود و محل ارجاع بیماران سایر شهرهای کشور است. بر همین اساس جلساتی با معاون بهداشت وزیر، برگزار و کمیته قرارگاه سلامت با حضور روسای دانشگاهها تشکیل شد تا اقدامی مشترک با شهرداری تهران انجام شود. این تفاهم نامه در راستای تقویت بعد بهداشتی شهر تهران و کاهش ابتلای بیماری شهروندان در پایتخت است.
زاکانی در ادامه تأکید کرد: شهرداری تهران امکان همکاری مشترک با سایر دستگاههای کشور را دارد تا با اشتراک گذاری توانمندیهای مدیریت شهری، تفاهمنامههای متعددی امضاء شود و آنها را به مرحله اجرا برساند.
وی ضمن اشاره به دیدار با مسئولان کمیته امداد خمینی (ره) گفت: این جلسات در جهت فقرزدایی شهر تهران بود که برهمین اساس مقرر شد تا تفاهمنامهای با کمیته امداد خمینی (ره) به امضاء برسد.
شهردار تهران عنوان کرد: این تفاهمنامهها سبب میشود تا از ظرفیت سایر دستگاهها بهرهمند شویم و در جهت توسعه شهر تهران، ظرفیتهای شهرداری را به اشتراک بگذاریم. امید است که این مسیر به بهترین نحو، امکان بهره مندی از ظرفیتهای شهر تهران را برای مدیریت شهری فراهم کند.
تفاهم با مپنا در حوزه برقیسازی اتوبوسها
زاکانی درباره تفاهمنامه دیگری گفت: این تفاهمنامه به منظور ارتقای زیرساختهای حمل و نقلی با شرکت مپنا در حوزه برقی سازی اتوبوسها و ... است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد. امید است که شرایطی ایجاد شود تا با تجمیع ظرفیت سایر دستگاهها، از برهم انباشتگی مشکلات و سردرگمی شهر تهران، کاسته شود.
وی ضمن اشاره به برگزاری جلسهای با سازمان اوقاف کشور بیان کرد: این جلسه درباره مجموعههای وقفی شهر تهران بود که در آستانه امضای یک تفاهمنامه بسیار کارگشا برای شهر تهران است. همه دستگاهها مسئولانه به میدان آمدهاند تا رفاه، آسایش و پیشرفت شهر تهران توسعه یابد.