مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: تشکیل صندوق تحول مسجد، ضامن توسعه پایدار محلات در جامعه اسلامی خواهد بود.
وی اضافه کرد: از آثار قرآنی میتوان دریافت که منابع مختلفی برای تأمین مالی فعالیتهای دینی پیشبینی شده است. با مطالعه آثار آیتالله شاهآبادی این نکته قابل برداشت است که امام محله میتواند صندوقی برای تامین مالی فعالیتهای دینی ایجاد کند، صندوقی که براساس پژوهشهای بنیاد هدایت به نام صندوق تحول محله نامگذاری شده است.
میرمحمدیان گفت: صندوق تحول محله منابع و مصارفی دارد که از منابع این صندوق میتوان به خدمات قابل ارائه در مسجد، اجاره اماکن وابسته به مسجد، نذورات، موقوفهها و ... اشاره کرد.
مدیرعامل بنیاد هدایت ادامه داد: البته بخشی از منابع صندوق تحول، مصارف خاصی دارد. بهعنوان مثال ممکن است نذورات صرف موارد خاص مدنظر بانی آن نذر شود، اما برخی از مصارف صندوق تحول در اختیار امام محله است و براساس نیازهای محلات مدیریت میشود.
وی گفت: برخی از مصارف صندوق میتواند سبب ایجاد منابع و بازگشت منابع شود. بهعنوان مثال اعطای وامهای قرضالحسنه که اصل منابع برگشت دارد یا در مواردی تامین مالی برخی از پروژههای اشتغالزایی و تولیدی میتواند سبب ایجاد منابع پایدار برای صندوق تحول محله شود.
میرمحمدیان افزود: باید توجه کرد که صندوق چرخه دارد و برای منابع صندوق مصارفی تعریف میشود. تامین منابع یا دریافت خدمات تامین شده توسط این صندوق بهصورت مابهازا و جبران خدمات نیست، یعنی افراد محله بدون چشمداشت به این صندوق کمک میکنند و خدمات هم بدون در نظر گرفتن جایگاه افراد و میزان مشارکت آنها در تامین منابع ارائه خواهد شد. اگر این شرط برقرار شود، محله و صندوق به اهداف متعالی خواهد رسید.
مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: دایره نفوذ صندوق محله در ابتدا محدود و در حد اهالی مسجد است. زمانی که صندوق فعالیت خود را آغاز کرد و پس از کسب تجربه، میتوان دایره فعالیت صندوق توسعه محله را گسترش داد.
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن کتاب امید و آرامش» از ۲۷ فروردین تا ۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.