کتاب «منطق ستیر با استکبار» به تبیین، ریشه یابی و بررسی مفهوم استکبارستیزی به عنوان یکی از اساسیترین آرمانهای جمهوری اسلامیایران می پردازد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما کتاب «منطق ستیر با استکبار» با عنوان فرعی واکاوی چرایی و چگونگی استکبار ستیزی در گفتمان انقلاب اسلامی» نوشته روحالامین سعیدی با شمارگان هزار نسخه به بهای ۸۵ هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شده است.
کتاب پیش رو معرفی، تبیین، ریشه یابی و بررسی مفهوم استکبارستیزی به عنوان یکی از اساسیترین آرمانهای جمهوری اسلامیایران و تعیین جایگاه آن در منظومه گفتمانی انقلاب اسلامی را در دستور کار دارد.
گفتمان انقلاب اسلامیکه در سال ۱۳۵۷ رسما به متن جامعه ایرانی آمده اکنون در پنجمین دهه از حیات خود نیاز به طی کردن مرحله پالایش و بازتولید دارد. یعنی مفاهیم متشکله آن باید توسط کارشناسان آگاه و با تکیه بر متون و مواجع اصلی یک به یک ارزیابی و در صورت لزوم بازتفسیر شوند.
بی تردید اگر از این مهم غفلت گردد، خطراتی مانند فرسایش، ایستایی، ناهمخوانی با تحولات نوین و تحریف و دگردیسی در طول زمان، انقلاب اسلامی را تهدید خواهد کرد و فرایند انتقال گفتمان به نسلهای جدید با موانع جدی روبه رو خواهد شد.
نویسنده میخواهد دریابد که اصولا استکبارستیزی به چه معناست و نظام انقلابی و دین مدار جمهوری اسلامی چرا و بر چه مبنایی استکبارستیز است و این خصیصه استکبارستیزی چه اقتضائات و نمودهایی دارد. جهت پاسخ به این سؤالات، مباحث کتاب در فصولی به شرح ذیل تنظیم و ارائه شده است.
فصل اول به واژه شناسی استکبار و استکبارستیزی و تبیین معادل آن در ادبیات علوم سیاسی یعنی مفهوم، امپریالیسم اختصاص مییابد. در فصل دوم بررسی جایگاه استکبارستیزی در آموزههای شریعت مبین اسلام (به طور خاص نص قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم (۳) و ائمه معصومین (ع)) انجام شده است.
فصل سوم درنگ و مرور کوتاهی بر حرکتهای ضد استکباری دیگر ملل جهان در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا دارد، فصول چهارم و پنجم به مطالعه ریشههاو زمینههای شکل گیری حرکتهای ضداستکباری در تاریخ سدههای اخیر ایران به تفکیک در برهههای قاجاریه و پهلوی اول، و پهلوی دوم میپردازند.
در حقیقت طی این دو فصل نویسنده در پی آن است که دریابد کدام عوامل و تجارب تاریخی، بسترساز وقوع انقلاب ضداستکباری ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) شده اند و در فصل ششم ردیابی تاریخی نمودهای استکبارستیزی در جریان نهضت امام خمینی (ره) از خرداد ۱۳۹۲ تا بهمن ۱۳۵۷ صورت گرفته است.
فصل هفتم به بررسی نقش و جایگاه آرمان استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامیبا تأکید بر اندیشه امام خمینی (ره)» محتوای شعارهای مردم انقلابی ایران و مشن قانون اساسی جمهوری اسلامیایران اختصاص دارد و سرانجام در دو فصل هشتم و نهم، نویسنده نحوه حضور آرمان استکبارستیری را در سیاست رسمیجمهوری اسلامیایران از ابتدای پیروزی انقلاب تا هنگام رحلت امام خمینی (ره) و از رحلت امام خمینی (ره) تا کنون مورد توجه قرار داده است.