«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد فردا دوشنبه در آنکارا با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دیدار میکند. گوترش که برای پایان دادن به جنگ اوکراین تلاش می کند روز سه شنبه با «ولادیمیر پوتین» و روز پنج شنبه با «ولادیمیر زلنسکی» دیدار خواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد فردا دوشنبه در آنکارا با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دیدار میکند. گوترش که برای پایان دادن به جنگ اوکراین تلاش می کند روز سه شنبه با «ولادیمیر پوتین» و روز پنج شنبه با «ولادیمیر زلنسکی» دیدار خواهد کرد. «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل گفت: دبیرکل تاکید دارد که در این دوره خطر و پیامد بزرگ، درباره گامهای فوری برای برقراری صلح در اوکراین و آینده چندجانبهگرایی بر پایه منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی گفتوگو کند.
(این خبر به روز رسانی می شود)
۱۸:۰۰ نگرانی سازمان امنیت و همکاری اروپا از بازداشت اعضای خود در اوکراین
به گزارش خبرگزاری فرانسه از وین، سازمان امنیت و همکاری اروپا از بازداشت شماری از اعضای خود در مناطق جدایی طلب طرفدار روسیه در اوکراین به شدت ابراز نگرانی کرد.
سازمان امنیت و همکاری اروپا پس از جنگ اوکراین و حمله روسیه به این کشور، صدها تن از نیروهای ناظر خود را از این منطقه خارج کرد. این ناظران که از دهها کشور اروپایی بودند بر آتش بس سال ۲۰۱۴ نظارت میکردند.
در این میان شماری از کارمندان محلی (اوکراینی) در محل باقی ماندند که براساس اخبار و شواهد تعدادی از آنها در مناطق دونتسک و لوهانسک دستگیر شده اند. سازمان امنیت و همکاری اروپا با ابراز تاسف از دستگیری این عده از نیروهای محلی خود، اعلام کرد همه تلاشهای خود را برای آزادی آنها به کار میگیرد.
۱۷:۱۴ تلاش اروپا برای تغییر موضع بی طرفانه هند در قبال جنگ اوکراین
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا امروز پس از ورود به هند، به این کشور در خصوص موضع بی طرفش در مورد جنگ اوکراین فشار خواهد آورد.
هند مدتهای بسیاری است که در روابط خود با غرب و مسکو، شرایط نامشخصی دارد. روسیه تأمین کننده بخش عمده تسلیحات هند است و حمله روسیه به اوکراین، شرایط دشوار ایجاد تعادل در روابط هند را بیشتر کرده است.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند به طور آشکار کرملین را محکوم نکرده و از رأی شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر مخالفت با حمله مسکو، حمایت نکرده است.
فون در لاین قرار است فردا با مودی دیدار کند.
۱۶:۳۵ تخلیه مجروحان و غیر نظامیان در ماریوپل باید تضمین شود
خبرگزاری رویترز در خبری فوری به نقل از دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد اردوغان در تماس تلفنی با رئیس جمهور اوکراین گفت تخلیه زخمیها و غیرنظامیان در ماریوپل باید تضمین شود.
۱۶:۳۰ هزینه های جنگ روسیه را اروپا تامین می کند
«بیل براودر»، تاجر آمریکایی انگلیسی الاصل در گفتگویی با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت هدف از تحریمها در حال حاضر از نظر من محروم کردن پوتین از همه منابع مالی خود است، منابعی که با اتکا به آنها این جنگ را به راه انداخته است. اگر بتوانیم منابع مالی او را از تمام راههای متفاوت قطع کنیم، از جمله تحریمهای اولیگارشها و تحریم دولت این کشور و موارد دیگر، احتمالا در آینده دیگر پولی برای اجرا کردن نقشههایی را که در سر دارد، نخواهد داشت.
وی افزود: هر روز، اروپا، ایتالیا، آلمان، فرانسه، اتریش و کشورهای دیگر که کاملا به گاز روسیه متکی هستند، یک میلیارد دلار در روز برای ولادمیر پوتین ارسال میکنند. از این رو، به زبان ساده باید بگویم که این جنگی است که هر روز برای پوتین یک میلیارد دلار هزینه میبرد و آنها هر روز یک میلیارد دلار از اروپا به دست میآورد. میتوان گفت به نوعی بی حساب میشوند. از این رو، اگر واقعا خواهان متوقف کردن این جنگ هستیم، اگر خواهان گستردهتر نشدن این جنگ باشیم که همه ما نگران آن هستیم، باید ارسال پول برای آنها را متوقف کنیم. توقف در ارسال پول هم به این معناست که آلمان کمربندهای خود را خیلی سفت ببنند و کمی درد اقتصادی بچشد.
۱۶:۱۷ مقامات آمریکایی به اوکراین میروند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف قرار است «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا امروز برای اولین بار از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین، وارد کی یف شوند. دیدار این دو مقام ارشد آمریکایی از اوکراین پس از سفر شماری از سران اروپایی به اوکراین و گفتگو با زلنسکی صورت میگیرد. همچنین قرار است این دو مقام آمریکایی درباره تحویل تسلیحات به اوکراین با زلنسکی گفتگو کنند.
۱۶:۰۱ گفتگوی تلفنی اردوغان و زلنسکی
خبرگزاری رویترز در خبری فوری به نقل از دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد اردوغان با زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تلفنی گفتگو کرد.
۱۵:۴۰ نابودی کارگاه تولید مواد منفجره در شرق اوکراین
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهایش با استفاده از موشکهای نقطه زن و دقیق، چندین کارگاه تولید مواد منفجره و باروت را در استان «دنیپروپتروفسک» در شرق اوکراین هدف قرار دادند و منهم کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «ایگور کوناشنکف»، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: با استفاده از موشکهای دقیق و نقطه زن، چندین کارگاه تولید مواد منفجره و باروت، متعلق به نیروهای مسلح اوکراین، نزدیک شهر «پاولوگراد» منهدم شده است.
کوناشنکف افزود: نیروی هوایی روسیه همچنین با استفاده از موشکهای دقیق و نقطه زن، ۹ مورد از تاسیسات نظامی اوکراین، از جمله مقر فرماندهی تیپ ارتش اوکراین، چهار انبار تسلیحات موشکی و توپخانهای و چهار مرکز حفاظت شده و مقر بسیج نیروها و ابزار نظامی و رزمی را هدف قرار داده است.
۱۵:۳۷ تا زمان شکست پوتین آرام نمیگیریم
«لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس در پیامی توئیتری نوشت: ما اکنون وارد سومین ماه جنگ غیرقانونی پوتین علیه اوکراین میشویم.
روسیه جنایات وحشتناکی از جمله حمله به غیرنظامیان و کودکان بی گناه در اودسا و محاصره ماریوپل را مرتکب شده است.
تا زمانی که پوتین شکست نخورد و اوکراین پیروز نشود، آرام نخواهیم گرفت.
۱۴:۵۹ سازمان ملل خواستار خروج غیر نظامیان از ماریوپل شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف، سازمان ملل متحد امروز یکشنبه برقراری سریع آتش بس در ماریوپل را به منظور تخلیه غیرنظامیان از این شهر خواستار شد.
۱۳:۵۳ سرنوشت مبهم سلاح های ارسالی به اوکراین
به گزارش شبکه تلویزیونی آرتی، واشنگتن به تازگی با بسته تسلیحاتی ۸۰۰ میلیون دلاری برای ارسال به اوکراین موافقت کرد. بعضی از متحدان آمریکا نیز در کمکهای تسلیحاتی به اوکراین مشارکت دارند.
«دونالد کورتر»، خبرنگار آرتی در گزارشی در این باره گفت: کمکهای نظامی بیشتری از غرب به اوکراین در راه است. این بار تعداد زیادی جتهای جنگنده در اختیار اوکراین قرار میگیرد. انگلیس، متحد آمریکا نیز تسلیحات سنگین بیشتری در اختیار اوکراین قرار داده است.
انتقال پایان ناپذیر تسلیحات به اوکراین ادامه دارد، آن هم در حالی که بسیاری میدانند نظارت بر این تسلیحات غیرممکن است. حتی هم اکنون به نظر نمیرسد غرب به کارشناسانی توجه کند که در این باره هشدار میدهند. بنا بر اعلام شبکه «شاخص جهانی جرائم سازمان یافته» گمان میرود اوکراین یکی از بزرگترین بازارهای قاچاق سلاح در اروپا را داشته باشد.
«دانیل مک آدامز»، مدیر اجرایی «مؤسسه صلح ران پل» گفت: بسیار خطرناک است که آمریکا قادر به نظارت و کنترل بر تسلیحاتی نیست که به اوکراین ارسال میشود. ما حتی در تاریخ اخیر، نمونههای متعددی از فجایعی داریم که ممکن است با اقدام آمریکا در ارسال مقادیر زیاد سلاح به یک کشور بروز کند. من نمونه این امر را در بنغازی در لیبی شاهد بودیم. تسلیحاتی که ما برای سرنگونی معمر قذافی به لیبی فرستادیم، در دستان القاعده و داعش در سوریه سر درآورد.
۱۳:۴۴ سه هزار نفر در کارخانه فولاد ماریوپل حضور دارند
به گزارش شبکه الجزیره، دفتر شهردار ماریوپل اوکراین اعلام کرد حدود دو هزار نیروی نظامی اوکراینی و احتمالاً یک هزار غیرنظامی در کارخانه فولاد ماریوپل محاصره شده اند.
۱۳:۴۳ گزارش روزانه عملیات نظامی روسیه
به گزارش شبکه روسیا الیوم، «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: یک مرکز لجستیکی نگهداری تسلیحات غربی که از طرف آمریکا و همپیمانانش برای اوکراین ارسال شده بود، در فرودگاه نظامی شهر بندری اودسا هدف موشکهای دوربرد روسیه قرار گرفت و نابود شد.
کوناشنکوف افزود:موشکهای ما ۲۲ مرکز و سایت نظامی در اوکراین را نابود کردند و در این حملات دست ۲۰۰ تن از نازیهای اوکراینی کشته شدند ۳۰ دستگاه خودرو و تانک هم منهدم شد.
وی خاطر نشان کرد: در شهرهای ایلیچیوکا و کراماتورسک ۳ انبار سلاح، تجهیزات نظامی و مهمات و در حومه شهرک نوایا دمیتروفکا یک سامانه پدافند هوایی و سه ایستگاه رادار منهدم شدند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه تاکید کرد: جنگندههای عملیاتی و تاکتیکی روسیه ۷۹ پایگاه نظامی در اوکراین از جمله ۶ مرکز فرماندهی، ۵۲ مرکز استقرار نیروهای نظامی، ۱۶ انبار نگهداری موشک، مهمات توپخانه و سوخت و ۴ سامانه پدافند هوایی را در مجاورت شهرهای کوراخوفکا و رومانوفکا و نیز یک سامانه موشکهای ضد هوایی از نوع (تور) را در منطقه سرگیوکا منهدم کردند.
وی در پایان گفت: از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین تا به امروز دست کم ۱۴۱ فروند هواپیما، ۱۱۰ فروند بالگرد، ۵۴۱ پهپاد، ۲۶۴ سکوی شلیک موشکهای ضدهوایی، ۲۴۷۹ دستگاه تانک و خودروی جنگی، ۲۷۸ موشک انداز، ۱۰۸۱ توپخانه و ۲۳۲۱ خودروی نظامی منهدم شدند.
۱۳:۱۷ آرژانتین: در تحریمهای روسیه شرکت نمیکنیم
«سانتیاگو کافیرو» وزیر امور خارجه آرژانتین تاکید کرد: کشورش تحریمهای اعمال شده علیه روسیه را ابزاری کارآمد برای حل بحران در اوکراین نمیداند چرا که معتقد است این رویکرد، کشورهای دیگر جهان را در معرض تحریمهای بشر دوستانه قرار میدهد.
وی گفت: آرژانتین بازگشت به مذاکره و آتش بس را پیشنهاد میکند و ما صادقانه اعلام میکنیم که باور نداریم تحریمها و محاصره وسیلهای موثر برای دستیابی به صلح و گفتگو و مذاکرات دیپلماتیک باشد.
۱۳:۱۱ هشدار رئیس آژانس فضایی روسیه به احتمال شروع جنگ جهانی سوم
شبکه راشا تودی نوشت، «دمیتری روگوزین» رئیس آژانس ملی فضایی روسیه اعلام کرد حمله به یک فضاپیما ممکن است منجر به جنگ جهانی بعدی شود.
روگوزین گفت: باید به خاطر داشت که انهدام یک فضاپیمای خارجی به منزله جنگ جهانی سوم و اقدامی است که تحریک به جنگ میکند و هیچ تردیدی درباره این مسئله نیست.
روگوزین این سخنان را در اظهارنظر درباره تصمیم واشنگتن برای توقف آزمایشهای موشکی ضد ماهواره مطرح کرد. کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا امروز با اعلام این اقدام، انهدام ماهوارهها در جریان این آزمایشها را به دلیل برجا گذاشتن زبالههای فضایی خطرناک، اقدامی " بی پروا و غیرمسئولانه " توصیف کرد.
۱۲:۴۳ تلاش برای محدود کردن درآمدهای نفتی روسیه
به گزارش بلومبرگ به نقل از منابع آگاه، براساس برخی گزارشها مقامات آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی اقداماتی هستند تا بروکسل بتواند از طریق آنها واردات نفت از روسیه را به طور موثری محدود کند و در نتیجه درآمدهای نفتی مسکو را تقلیل دهد.
این گزینهها شامل ممنوع کردن خرید نفت روسیه، تعیین سقف قیمت و به کارگیری یک فرآیند پرداخت است که اجازه میدهد درآمد حاصل از فروش نفت خام کشوری که تحت تحریم قرار دارد، به دست آن کشور نرسد.
این مذاکرات به عنوان بخشی از جدیدترین تلاشها برای اعمال تحریمهای غرب ضد روسیه به دلیل عملیات نظامی این کشور در اوکراین انجام میشود.
۱۲:۳۰ دردسر تحریمهای روسیه برای بنادر فرانسوی
شبکه تلویزیونی فرانس ۲ اعلام کرد کشتیهای باری متعلق به روسیه که تحت تحریم هستند، تقریبا دو ماه است که در بنادر فرانسه متوقف شده اند و این در حالی است که مقامات محلی باید با هزینه شخصی خود از تردد آنها در داخل بنادر جلوگیری کنند.
۱۲:۰۴ روسیه درباره نیروهای ویژه انگلیس در اوکراین تحقیق میکند
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی آرتی روسیه، کمیته تحقیقات روسیه اعلام کرد که گزارش رسانهها مبنی بر استقرار کارشناسان خرابکاری متعلق به نیروهای ویژه ارتش بریتانیا (موسوم به SAS) در غرب اوکراین را بررسی خواهد کرد.
گفته میشود که هر یک از این گروهها شامل بین ۸ تا ۱۰ افسر است که در خرابکاری، جنگ چریکی، و استخدام ماموران برای کار در قلمرو دشمن تخصص دارند. این منبع با بیان اینکه کارشناسان SAS جزو بهترینهای جهان در این زمینهها هستند، توضیح داد: آنها نیروهای ویژه معمولی نیستند. آنها متفکر هستند. در هر گروه همیشه یک ایدئولوگ که نوعی استاد است وجود دارد و بقیه نیز در حوزههای خاص خود متخصص هستند.
به گفته این منبع، وقتی که SAS در مناطق درگیری مستقر میشود، تیمهای خرابکار SAS معمولاً تحت پوشش کارکنان پزشکی یا بشردوستانه از جمله گروه کلاه سفیدها که در جریان درگیری سوریه فعال بودند، عمل میکنند.
وی گفت: بسیار محتمل است که این متخصصان به منظور ارتقای کارایی و مهارتهای نیروهای ویژه اوکراینی برای هماهنگ سازی فعالیت گروههای خرابکاری خود در مناطقی از اوکراین که در حال حاضر تحت کنترل نیروهای روسی است، وارد شده باشند.
۱۲:۰۰ نابودی پایانه راهبردی اوکراین در اودسا
به گزارش وبگاه آر تی، «ایگور کوناشنکوف»، سخنگوی ارتش روسیه گفت: موشکهای دوربرد با دقت بالا که از آسمان شلیک شده بودند به یک پایانه راهبردی واقع در فرودگاه نظامی که در نزدیکی اودسا قرار دارد، اصابت و آنرا نابود کردند. در این پایانه، مجموعه وسیعی از تسلیحات خارجی که آمریکا و کشورهای اروپایی برای اوکراین ارسال کرده بودند، ذخیره شده بود.
۱۱:۵۲ اقدامات روسیه در چارچوب حق دفاع از خود انجام شده است
پایگاه اینترنتی آر تی در مقالهای نوشت: میتوان این گونه استدلال کرد که اقدامات روسیه در اوکراین در چارچوب حق دفاع از خود انجام شده است.
«دانیل کووالیک»، وکیل و فعال حقوق بشر در آمریکا میگوید: برای سالیان متمادی منشور سازمان ملل مبنی بر ممنوعیت جنگ و تهاجم را مطالعه کرده ام و هیچکس تردید ندارد که هدف اولیه این سند که پس از جنگ جهانی دوم تدوین و تصویب شد، جلوگیری از جنگ و حفظ صلح و امنیت بین المللی بوده است.
انتقاد آمریکا از روسیه به علت اشغال اوکراین و نقض قوانین بین المللی به مثابه آن است که دیگ به دیگ بگوید رویت سیاه است. باید اقدامات روسیه را بر اساس اصول خود روسیه تحلیل کنیم. باید ابتدا این واقعیت را بپذیریم که از هشت سال قبل، جنگی در اوکراین آغاز شده بود که جنگ دولت کی یِف علیه روس زبانان در منطقه دونباس بود. گفته میشود آن جنگ، ۱۴ هزار قربانی گرفته و اکثر آنها هم کودک بوده اند. میتوان استدلال کرد که این اقدامات نسل کشی بود. دولت کی یف و به خصوص واحدهای نئونازی، این حملات را با هدف نابودی روس تبارها در منطقه دونباس انجام میدادند.
در چنین شرایطی روسیه ناچار بوده که در چارچوب مسئولیت محافظت از خود و شهروندانش دست به اقدام بزند. همان دکترینی که رهبران آمریکا مانند هیلاری کلینتون، سامانتا پاور و سوزان رایس و دیگران از آن حمایت کرده اند و بر اساس همین اصل ناتو در یوگسلاوی سابق و لیبی مداخله کرد.
۱۱:۲۰ استقرار پرتابگرهای اسکندر در مرز اوکراین
به گزارش خبرگزاری رویترز، ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین امروز اعلام کرد روسیه پرتاب کنندههای موشکی متحرک اسکندر-ام را در ۶۰ کیلومتری مرز اوکراین مستقر کرده است.
۱۰:۵۶ آیا روسیه منزوی شده است؟
خبرگزاری فرانسه در مطلبی نوشت، دو ماه پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، ادعای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره اینکه مسکو بیش از هر زمان دیگری منزوی شده است بیشتر به افکار واهی شباهت دارد.
تلاشها برای منزوی ساختن مسکو با مقاومت بخشی از جامعه بین الملل مواجه شده است که تمایلی به این کار ندارد. «سیلوی متلی» مدیر موسسه روابط بین الملل و امور راهبردی فرانسه میگوید: انزوای روسیه از سوی بلوک غرب بسیار آشکار است و علت آن یک رشته تحریمهای پی در پی میباشد که مبادلات تجاری و مالی را پیچیده ساخته است.
این محقق فرانسوی میگوید: در ارتباط با انزوای روسیه در صحنه بین الملل، اوضاع کاملا متفاوت است و شماری از کشورهای بسیار محتاط از تسلیم شدن در برابر فشار غرب خودداری کرده اند.
۱۰:۵۱ اقتصاد آلمان به روسیه نیاز دارد
به گزارش وبگاه آر تی، در حالی که مقامات آلمانی از درخواست ها برای تحریم واردات نفت و گاز روسیه فاصله می گیرند، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مصاحبه ای با «گرهارد شرودر» صدراعظم سابق آلمان که بر ساخت اولین خط لوله نورد استریم نظارت داشت و به چند شرکت انرژی روسیه مشاوره می داد منتشر کرد.
شرودر به نیویورک تایمز گفت: تحریم کامل انرژی اتفاق نخواهد افتاد، آن هم در شرایطی که دولت آلمان به شهروندان می گوید دمای وسایل گرمایشی خود را کاهش دهند و دوش های کوتاه تری بگیرند تا پوتین را به نحوی مجازات کنند. وی تاکید کرد: آلمان برای حفظ قدرت صنعتی خود، به منابع عظیم انرژی روسیه نیاز دارد. روس ها برای تأمین بودجه خود به نفت و گاز نیاز دارند و ما برای گرمایش و حفظ اقتصاد به نفت و گاز نیاز داریم. صنعت آلمان به مواد خامی که روسیه دارد نیاز دارد. این مواد خام، فقط نفت و گاز نیست، خاک های کمیاب نیز هستند. این ها مواد خامی هستند که به سادگی نمی توان آن ها را جایگزین کرد.
شرودر که شخصاً به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نزدیک است، به دلیل نقش خود در تقویت وابستگی آلمان به گاز روسیه با انتقاد شدید در داخل مواجه شده است.
با توجه به این واقعیت که آلمان بیش از نیمی از گاز طبیعی خود را از روسیه وارد می کند، معمولاً گاز مهم ترین کالایی است که در مورد رابطه انرژی برلین با مسکو درباره آن صحبت می شود. با این حال، آلمان همچنین روی روسیه برای تحویل بیش از یک سوم نفت وارداتی خود حساب می کند و اتحادیه اروپا در حال حاضر به ممنوعیت این واردات حیاتی، البته به رغم اعتراض آلمان، نزدیک شده است.
۰۹:۴۴ گفتگوی تلفنی وزرای دفاع ترکیه و اوکراین
به گزارش پایگاه اینترنتی ان تی وی ترکیه، وزیر دفاع ملی ترکیه با «اولکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین تلفنی گفتگو کرد.
«خلوصی آکار» در گفتگوی تلفنی با اولکسی رزنیکوف بر اهمیت برقراری فوری آتش بس میان روسیه و اوکراین تاکید کرد. وزیر دفاع ملی ترکیه همچنین خواستار فراهم شدن زمینه بازگشت هواپیماهای آ ۴۰۰ ام ارتش ترکیه از کی یف و کشتیهای تجاری متعلق به ترکیه از بنادر اوکراین شد. خلوصی آکار بار دیگر تاکید کرد: ترکیه همچنان به ارسال کمکهای بشر دوستانه به اوکراین ادامه خواهد داد.
۰۹:۴۳ برای پاکسازی اوکراین از مینها و مهمات عمل نکرده به سالها زمان نیاز داریم
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، «پرین بنوئیست» مدیر کاهش خشونت مسلحانه سازمان غیر دولتی «هندیکپ اینترنشنال» میگوید: مرگها و معلولیتها تا مدتها پس از جنگ ادامه خواهد داشت و پاکسازی مناطق اگر چند دهه نه، سالها به طول خواهد انجامید.
وی با اشاره به اینکه با گذشت ۶۰ سال از جنگهای ویتنام و کامبوج، ما همچنان در حال مین زدایی در لائوس هستیم افزود: بیش از ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع از خاک اوکراین که برابر با نیمی از خاک این کشور است، آلوده به مواد منفجره شده است. این مناطق شامل دونتسک، لوهانسک و جمهوری خودمختار کریمه و همچنین آبهای دریای سیاه و دریای آزوف میشود.
۰۹:۱۹ روسیه از فرار سربازان گارد امنیت ملی اوکراین خبر داد
به گزارش پایگاه خبری اسپوتنیک؛ وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد: طبق گزارش کانال نظامی روسیه در تلگرام بیش از ۸۶۰ سرباز از نیروهای گارد ملی اوکراین از اجرای اوامر فرماندهان خود سرباز زدند و در ماه مارس از یگانهای خود فرار کردند.
۰۹:۰۹ نگرانی نروژ از افزایش شمار پناهندگان اوکراین
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، «یان اگلند» دبیر کل شورای پناهندگی نروژ در خصوص فرار شمار بیشتری از آوارگان از شهرهای شرق و جنوب اوکراین ابراز نگرانی کرد. اگلند از جامعه بین المللی خواست برای پایان دادن به جنگ در سطح بیشتری تلاش کند.
۰۸:۳۴ در حمله به اودسا ۸ نفر کشته شدند
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، نیروهای روسی حملات علیه مناطق جنوب و شرق اوکراین را تشدید کردند. شهردار اودسا میگوید شمار قربانیان حمله به ساختمانی در اودسا به هشت تن، از جمله یک کودک شیرخواره رسید.
۰۸:۱۱ لهستان ۱/۶ میلیارد دلار تسلیحات در اختیار اوکراین قرار داده است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ورشو، «ماتئوش موراویه تسکی» نخست وزیر لهستان در جریان دیداری با «دنیس چیمگال» همتای اوکراینی خود در کراکوف در جنوب لهستان گفت تا امروز لهستان تجهیزات نظامی به ارزش حدود ۱.۶ میلیارد دلار در اختیار همسایه شرقی خود قرار داده است. وی در بیانیهای اعلام کرد این تجهیزات موجب حفظ حاکمیت اوکراین و اروپا میشود.
۰۸:۰۷ حملات سنگین توپخانهای در دونتسک
به گزارش خبرگزاری رویترز، علیرغم درخواست سازمان ملل برای اجرای آتش بس موقت ۴ روزه به مناسبت عید پاک در اوکراین، حمله توپخانهای سنگین در دونتسک همچنان ادامه دارد. «دیمیتری ماسلاک» خبرنگار شبکه تلویزیون جهانی چین (CGTN) با حضور در عمق مناطق درگیری در دونتسک شاهد تشدید آتش سنگین توپخانهای در خط مقدم درگیریها در این منطقه بود. ماسلاک خبرنگار شبکه جهانی چین همچنین از محلی که شبه نظامیان مسلح دونتسک با استفاده از توپخانه هویتزر توپهای ۱۵۲ میلیمتری D-۲۰ را از آن محل شلیک میکردند نیز بازدید کرد. حملات توپخانهای پس از افزایش درگیریها در نزدیکی شهر دونتسک تشدید شده است.
۰۷:۵۰ کشته شدن ۶ غیر نظامی در لوهانسک
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف، دولت منطقهای لوهانسک اعلام کرد در حملات روسیه به نزدیک روستای گیرسکه در این منطقه در شرق اوکراین، شش غیرنظامی کشته شدند.
۰۵:۴۹ دبیرکل سزمان ملل فردا به آنکارا میرود
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه در آنکارا با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دیدار میکند.
۰۵:۲۹ انتقاد زلنسکی از گوترش
«ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین تصمیم «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد را برای عزیمت به مسکو، پایتخت روسیه در روز سه شنبه، دو روز پیش از عزیمت به کی یف، پایتخت اوکراین, «غیر منطقی» دانست و آن را محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف، رئیس جمهور اوکراین در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: این که دبیرکل سازمان ملل ابتدا به روسیه برود و سپس به اوکراین، اشتباه است. زلنسکی ضمن ابراز تاسف گفت: هیچ عدالت و هیچ منطقی در این ترتیب وجود ندارد.
۰۴:۵۵ جمهوری خودخوانده «ترانسنیستریا» و جنگ اوکراین
شبکه تلویزیونی یورو نیوز انگلیسی گزارش داد:احتمال ورود سربازان روس مستقر در جمهوری خودخوانده «ترانسنیستریا» در مولداوی به جنگ اوکراین وجود دارد.
در این گزارش آمده است: یکی از اهداف روسیه از این اقدام میتواند کنترل جنوب اوکراین و ایجاد دسترسی این جمهوری خوانده به دریا باشد. مقامات وزارت خارجه مولداوی اعلام کردند این کشور در جنگ اوکراین بی طرف است و کرملین باید به آن احترام بگذارد. «مایا ساندو» رئیس جمهور مولداوی درخواست نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا را تحویل داده است. یک هفته پس از شروع جنگ اوکراین این کشور این درخواست را ارائه کرد.
۰۴:۱۴ ناموفق بودن عملیات خروج غیرنظامیان از ماریوپل
«پترو آندریوشچنکو»، معاون شهردار ماریوپل دیروز اعلام کرد، یک اقدام دیگر برای تخلیه غیر نظامیان از شهر ماریوپل که تقریبا به طور کامل تحت کنترل روسیه درآمده است، به مقصد زاپوریژیا با شکست مواجه شد.
کی یف و مسکو همدیگر را به طور مرتب به شکست کشاندن این عملیات تخلیه از آغاز تهاجم روسیه متهم میکنند.
۰۱:۳۱ شکاف در میان اعضای ناتو
شبکه تلویزیونی راشا تودی گزارش داد:کشورهای عضو ناتو در رابطه با موضوع اوکراین دچار اختلاف نظر و شکاف هستند.
در این گزارش آمده است: سوئد و فنلاند خواهان پیوستن به ناتو هستند. این موضوع سبب میشود که ناتو از هر زمانی یکپارچهتر و قدرتمندتر و آماده یک جنگ شود. بر اساس اظهارات اعضای ناتو آمریکا به دنبال هدایت یک جنگ است.
«مولود چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه میگوید: پس از نشست وزرای خارجه عضو ناتو ما این برداشت را داشتیم که برخی از اعضای ناتو خواهان ادامه جنگ و ضعیفتر کردن روسیه هستند. آنها به وضعیت موجود در اوکراین توجهی نمیکنند.
اندکی بعد آلمان اعلام کرد که دیگر تسلیحات به اوکراین نمیفرستد و مجارستان اعلام کرد که عجلهای ندارد و خواهان مذاکرات صلح است. «پیتر سیجارتو» وزیر خارجه مجارستان گفت: ما هنوز به راه حلی دیپلماتیک اعتقاد داریم. به همین دلیل ما حقیقتا به تلاشهای رئیس جمهور و وزیر خارجه ترکیه برای تسهیل فرآیند صلح و متقاعد کردن طرفین برای رسیدن به یک توافق احترام میگذاریم و آن را تحسین میکنیم. لهستان به خاطر مواضع بوداپست درباره اوکراین سطح روابط خود را با مجارستان تنزل داد. ورشو همچنین از «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه به خاطر تلاش هایش برای میانجیگری در موضوع صلح انتقاد کرد.
تمامی این موارد در حالی روی میدهد که اروپا در رابطه با رسیدگی به موضوع واردات انرژی از روسیه دچار اختلاف نظر و شکاف شده است. پیشنهاد تحریم نفت و گاز روسیه راه به جایی نبرده است و اختلاف نظرهایی بین اعضای اتحادیه اروپا وجود دارد.
در ادامه خبرنگار راشا تودی گفت:این موضوع به طور شفاف مشاهده میشود که هر کشوری در ناتو منافع خود را دارد و نمیخواهد که به خاطر ناتو از آنها بگذرد. ایده اتحاد در ناتو که جوبایدن درباره آن صحبت میکند به نظر میرسد اغراق آمیز باشد. سوالی که وجود دارد این است که آیا اعضای جدید میتوانند سبب اتحاد بیشتر ناتو شوند یا اینکه سبب شکاف در بین اعضای آن می شوند.
۰۱:۰۷ اوکراین خواستار دریافت تسلیحات سنگین شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت امیدوار است بتواند امروز در گفتگو با وزرای خارجه و دفاع آمریکا در کی یف، آمریکا را مجاب به ارایه تسلیحات سنگین به این کشور کند. وی گفت این تسلیحات برای باز پس گرفتن سرزمینهای تصرف شده از روسیه ضروری است.
۰۰:۱۲ مستند سازی جنایات جنگی در اوکراین
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک موسسه فرهنگی لهستانیِ فعال در برلین با استفاده از تجارب جنگ جهانی دوم، درصدد مستند سازی جنایت جنگی در اوکراین است. «ماتئوس فالکوفسکی»، معاون انستیتو «پیلِتسکی» لهستان در برلین گفت: ما در انستیتو «پیلتسکی» برلین، مرکزی را دایر کرده ایم که هدفش، جمع آوری گزارشهای شاهدان عینی از جنایات جنگی صورت گرفته در جنگ اوکراین است.
خبرهای مرتبط:
آخرین تحولات پنجاه و نهمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات پنجاه و هشتمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات پنجاه و هفتمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات پنجاه و ششمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات پنجاه و پنجمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات در پنجاه و چهارمین روز جنگ اوکراین
آخرين تحولات پنجاه و سومين روز جنگ اوکراين
آخرین تحولات پنجاه و دومین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات پنجاه و یکمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات پنجاهمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهل و نهمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهل و هشتمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهل و هفتمین روز جنگ اوکراین
آخرين تحولات چهل و ششمين روز جنگ اوکراين
آخرين تحولات چهل و پنجمين روز جنگ اوکراين
آخرین تحولات چهل و چهارمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهل و سومین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهل و دومین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهل و یکمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات چهلمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات سی و نهمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات سی و هشتمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات سی و هفتمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات سی و ششمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات سی و پنجمین روز جنگ اوکراین
آخرين تحولات سی و چهارمین روز حمله به اوکراین
آخرين تحولات سي و سومين روز حمله به اوکراين
آخرین تحولات سی و دومین روز حمله به اوکراین
آخرين تحولات سي و يکمين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات سي و امين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات بيست و نهمين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات بيست و هشتمين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات بيست و هفتمين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات بيست و ششمين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات بيست و پنجمين روز حمله به اوکراين
تحولات بيست و چهارمين روز حمله به اوکراين
تحولات بیست و سومین روز حمله به اوکراین
تحولات بیست و دومین روز حمله به اوکراین
تحولات بیست و یکمین روز حمله به اوکراین
تحولات بيستمين روز حمله به اوکراين
آخرين تحولات نوزدهمين روز جنگ اوکراين
آخرين تحولات هجدهمين روز جنگ اوکراين
آخرين تحولات هفدهمين روز جنگ اوکراين
آخرين تحولات شانزدهمين روز جنگ اوکراين
آخرين تحولات پانزدهمين روز جنگ اوکراين
آخرین تحولات چهاردهمین روز جنگ اوکراین
آخرین تحولات سیزدهمین روز جنگ اوکراین
آخرين تحولات دوازدهمين روز جنگ اوکراين
آخرین تحولات یازدهمین روز جنگ اوکراین
آخرين تحولات دهمين روز جنگ در اوکراين
آخرين تحولات نهمين روز جنگ در اوکراين
آخرين تحولات هشتمين روز جنگ در اوکراين
آخرين تحولات هفتمين روز جنگ در اوکراين (۲)
آخرين تحولات هفتمين روز جنگ در اوکراين (۱)
آخرين تحولات ششمين روز جنگ در اوکراين
آخرين تحولات پنجمين روز جنگ در اوکراين
آخرين تحولات چهارمين روز جنگ در اوکراين
آخرين تحولات سومين روز جنگ در اوکراين