استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه در پاسخ به اهمیت شبهای پرفیض قدر گفت: مهمترین خصوصیت این شب نزول دفعی قرآن، تعیین سرنوشت انسان، نزول ملائکه و شهادت امیرالمومنین (ع) است.
وی درخصوص اینکه مقدرات و سرنوشت انسان در این شب مشخص می شود گفت: دو نوع سرنوشت تعیین می شود یک سرنوشت که مربوط به عمر انسان است که از اول مشخص بوده و دیگری سرنوشت های مشروط و معلق که
مربوط به اراده و فعل انسان است. کسی که تا شب قدر هیچ زحمتی نکشیده ، با آن کسی که از اول ماه رجب زحمت کشیده آیا یکسان است و یا کسی که از اولین شب ماه رجب مراقبت کرده با کسی که از همین امشب می خواهد بیاید قطعا متفاوت است. در این ماه مبارک فردی روزه نمی گیرد بدون علت ، حالا یک نفر بیمار یا مسافر است و یا علتی دارد می گوید خداست می بخشد چون خدا رحمان و رحیم است اما حق الناس مهم است.
این کارشناس دینی اضافه کرد: این شب ها متعلق به امیرالمومنین است خداوند حقوق مردم را بر حقوق خودش مقدم دانسته است ، آن کسی که قیام می کند به رعایت حقوق بندگان خدا ، کسی که حقوق مردم را رعایت می کند ، باید طبق بیان امیرالمومنین (ع) باید این امر سببی شود بر رعایت حقوق خود خداوند.یعنی نمی شود کسی بگوید من حق الناس را رعایت می کنم و حق الله را رعایت نکند. وقتی ما می گوییم مناط و ملاک چیست هم باید رعایت حق الله را بکنند و هم حق الناس ، هم انجام واجب و هم ترک حرام.
وی در پاسخ به این سوال که اگر کسی اهل نماز باشد و حق الناس را رعایت کند به این درجه می رسد گفت: لازم و ملزوم یکدیگر است ، آن کسی که از قرآن تبعیت کند و آن کسی که دستورات پروردگار را رعایت کند قطع جایگاهی در بین خدا خواهد داشت آن کسی که ماه رمضان را درک کرد باید روزه بگیرد و البته مریض ، مسافر ، حکم خداست و ربطی به طلبه و مبلغ ندارد ، حکم خداست.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی منصوریان دامغانی درباره نسبت شب های قدر با قرآن و امامت هم اظهار داشت: قرآن می فرماید: ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم ، فی لیله المبارکه ، یعنی شب قدر ظرف نزول قرآن است.
جدا و تفریق می کنیم هر کاری که انسان انجام داده است و سرنوشت بشر در این شب تعیین و مقدر می شو،. میزان تبعیت ما از قرآن و اهل بیت (س) چقدر است ، یعنی تقدیرات و شب قدر براساس تبعیت ما از کتاب و عترت رقم
می خورد و همان بندگی خداست.