در همدان؛
اجرای پیمایش ملی سلامت روان و بررسی میزان اختلالات روانی
پیمایش ملی سلامت روان با هدف بررسی وضعیت شیوع اختلالات روانی، نسبت استفاده از خدمات سلامت روان و هزینههای ابتلا به آن در همدان اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: امروزه اهمیت سلامت روان و نقش آن بر سایر ابعاد سلامت انسان بر همه آشکار است و باید گفت که سلامت روان تنها به معنی نبود بیماری و اختلال روانی نیست، بلکه شامل عملکرد مطلوب ذهنی، توانمندی فکری و هیجانی، احساس خودکارآمدی و استقلال و خودشکوفایی نیز میشود.
مهتا سنگستانی افزود: شیوه زندگی نادرست موجب شیوع اختلالات روانی همچون سایر بیماریهای غیرواگیر شده که بار بالایی بر جامعه وارد کرده است و تداوم این وضعیت اهمیت پیشگیری، درمان و توانبخشی این بیماران را بیش از پیش مشخص میکند.
وی تأکید کرد: تعیین حجم و شناخت عوامل جمعیت شناختی موثر بر این بیماریها میتواند تاثیر بسزایی در تصمیم گیریها و برنامهریزیهای سلامت در کشور داشته باشد.
- سنگستانی تصریح کرد: با توجه به ضرورت برنامهریزی در حوزه سلامت روان به ویژه آسیبهای روانی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ «دومین پیمایش ملی سلامت روان» به عنوان یکی از اولویتهای نظام سلامت در سال جاری اجرا میشود تا به مدد نتایج حاصل از آن تدوین نقشه راه و بازبینی سیاستها و اقدامات اساسی این حوزه مهم میسر شود.
به گفته وی، این پیمایش در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله استان همدان و در سه بخش مقدماتی، آموزشی و کار میدانی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در تمامی مراحل اجرا میشود.
- مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: طبق برنامه زمانبندی فاز مقدماتی این پیمایش از ۱۹ اسفند سال گذشته آغاز شده و تا ۱۶ اردیبهشت امسال ادامه دارد، همچنین فاز آموزشی از ۱۷ تا ۲۶ اردیبهشت و کار میدانی از ۲۷ اردیبهشت تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ اجرا خواهد شد.
سنگستانی تصریح کرد: انتخاب بلوکها و نمونههای مورد پژوهش در سطح ملی توسط مجری طرح انجام شده و در استان همدان شهرستانهای دارای بلوک برای مشارکت در این پیمایش شامل همدان، ملایر، نهاوند، کبودراهنگ، رزن، بهار و اسدآباد هستند.