فناوری چاپ سهبعدی نوری در صنعت عینکسازی با در اختیار گذاشتن طیف گستردهای از امکانات، می تواند دید بهتری را برای افراد به ارمغان آورد.
چاپ قطعات با ساختار پیچیده
برای مدلسازی مربوطه میتوان از انواع نرمافزارهای طراحی تا اسکنهای سهبعدی، کدنویسی و حتی برنامههای تلفن همراه بهره گرفت. با پیشرفتهای اخیر در فناوری چاپ در مقیاس میکرو و نانو و همچنین استفاده از مواد پیشرفته، میتوان قطعات با ساختار پیچیده، رسانای الکتریکی و مغناطیسی مورد استفاده در سامانههای الکترومکانیکی یکپارچه را چاپ کرد.
اجزای نوری کاربردی از جمله عدسیهای انحنادار و موجبرها با موفقیت در محدوده تتراهرتز چاپ شده است. در رژیم THz، اکثر ماشینهای چاپ سهبعدی دارای دقت مکانیکی قابل قبولی، حدود ده میلیمتر هستند.
با این حال، محصولات نوری تولیدشده برای محدوده بینایی طیف الکترومغناطیسی، باید دارای خطای هندسی از مرتبه نانومتر باشند که عدد آن برای بیشتر دستگاههای چاپ سهبعدی فعلی خارج از محدوده است.
امکانات نامحدود
در محدوده بینایی، نمونههایی از اجزای نوری که با موفقیت تولید شده است، شامل قطعاتی، چون راهنماهای نوری، شیشههای شفاف، رشتههای نوری، حسگرهای اپتوالکترومکانیکی و عدسیهای کوچک است.
با توجه به رشد جمعیت جهانی و اینکه حدود ۷۰ درصد از جمعیت برای بهرهگیری از امکانات بینایی جهت دید بهتر، باید به فکر اصلاح عدسیها و عینکهای موجود باشند، در این راستا چاپ سهبعدی، امکانات نامحدودی را برای توسعه گستره وسیعی از طرحها به ارمغان میآورد.
پیادهسازی طرحهایی که در تولید سنتی محدودیت دارند
درواقع، این فناوری، این امکان را میدهد که ساختارهای بسیار پیچیده و دلخواهی را ایجاد کرد. حتی طرحهایی که بهدلیل محدودیتهای تولید سنتی امکان تولید آنها وجود ندارد، با چاپ سهبعدی به راحتی قابل پیادهسازی هستند.
در صنعت عینکسازی، فناوری چاپ سهبعدی با در اختیار گذاشتن طیف گستردهای از امکانات، در تولید قابهای عینک کاملا سفارشی، بسیار مطلوب عمل میکند.
ستاد توسعه فناوری فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، از طرحهای نوآورانه و خلاقانه در زمینه دستیابی به دید بهتر با فناوری چاپ سهبعدی نوری حمایت خواهد کرد.